USR s-a înregistrat în Registrul partidelor politice

Data publicării:
nicusor dan si clotilde armand in fata ta

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că noua formaţiune Uniunea Salvaţi România (USR) este înregistrată oficial în Registrul Partidelor Politice, urmând ca în luna august să aibă loc un congres de fuziune cu USB, pentru a nu pierde consilierii locali care au câştigat mandatele la alegerile locale, potrivit news.ro

 Nicuşor Dan a precizat că noua formaţiune, Uniunea Salvaţi România, este înscrisă, oficial, în Registrul partidelor politice. El a menţionat că, potrivit legii, este obligatoriu un congres de fuziune între USR şi vechiul partid, USB, iar în urma acestui congres, USB va deveni filiala Bucureşti a Uniunii Salvaţi România.

 Potrivit lui Nicuşor Dan, acest congres va avea loc la jumătatea lunii august, fiind un congres de fuziune prin absorbţie. ”În felul acesta, mandatele de consilier câştigate în numele USB, la alegerile locale, vor deveni ale USR. (...) Ne grăbim să avem acest congres pentru ca, până la parlamentare, USB să intre în USR şi, prin această fuziune, să poată participa la alegerile parlamentare, să excludem riscul ca aceşti consilieri locali să îşi piardă mandatul”, a explicat Dan.

 Potrivit lui Nicuşor Dan, este foarte posibil ca actuala structură de conducere a USB să conducă şi USR. ”Vom avea liste de candidaţi în toate judeţele şi în diaspora”, a adăugat el. ”Ţinta este de 10% la alegerile parlamentare”, a mai anunţat Nicuşor Dan. Liderul USB a mai anunţat că, potrivit Statutului USR, filialele judeţene vor avea o foarte mare autonomie în luarea deciziilor. ”Nu va putea, conform statutului, ca centrul să impună candidaţi în judeţ. Această atribuţie este a organizaţiilor judeţene, centrul poate cenzura doar persoane nepotrivite, dar nu poate propune nume de candidaţi”, a explicat Nicuşor Dan.

Despre politica partidului privind acceptarea de noi membri, Nicuşor Dan a spus că USR nu va accepta traseiştii care au mers prin patru partide, dar ”un om care s-a înscris în PNL în 2006 şi şi-a dat seama că nu mai are ce căuta acolo este perfect rezonabil”.

El a dat şi exemplul partidelor mici, precum M10, pentru care există deschidere din partea USR. ”Ne uităm altfel la oameni din partide noi, decât la cei din partide vechi”, a adăugat Nicuşor Dan. ”Avem un program tehnocrat, care se uită la urgenţele pe care România le are în momentul acesta”, a spus şi Nicuşor Dan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri