USR: Sfârşitul coaliţiei PSD-ALDE a fost anunţat la Casa Albă

Data publicării:
iohannis trump 4

USR consideră că declaraţia făcută de preşedintele american Donald Trump privind sprijinul acordat preşedintelui Klaus Iohannis în lupta anticorupţie anunţă sfârşitul coaliţiei dintre PSD şi ALDE.

iohannis trump 4
Foto: presidency.ro

”USR apreciază sprijinul administraţiei americane pentru continuarea luptei anticorupţie şi susţinerea statului de drept în România. Acest mesaj de sprijin, transmis cu ocazia vizitei preşedintelui Klaus Iohannis în SUA, prevesteşte sfârşitul coaliţiei PSD – ALDE. Prin susţinerea eforturilor forţelor reformiste, SUA descurajează în mod clar tentativele actualei majorităţi PSD-ALDE de a face reversibile progresele înregistrate în justiţie şi în lupta împotriva corupţiei în ultimii ani şi de a discredita nişte instituţii care sunt model de bune practici la nivelul internaţional”, se arată într-un comunicat al USR, intitulat ”Sfârşitul coaliţiei PSD-ALDE anunţat la Casa Albă”.

Importanţa vizitei este arătată de faptul că preşedintele Iohannis este al patrulea lider UE invitat la Casa Albă de către preşedintele Donald Trump şi de aprecierea arătată faţă de angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare. ”USR va monitoriza respectarea acestui angajament, în condiţiile de risc introduse de politica opacă şi ineficientă a Guvernului Grindeanu şi PSD”, mai precizeză sursa citată.

Donald Trump l-a elogiat pe preşedintele Klaus Iohannis, la conferinţa comună de presă susţinută vineri la Casa Albă, pentru efortul depus de şeful statului român pentru combaterea corupţiei şi pentru apărarea statului de drept.

”Domnul preşedinte, vrea să aplaud curajul dv., eforturile curajoase ale României de a combate corupţia şi de a apăra domnia legii. Acest efort este necesar pentru a crea un mediu în care comerţul să înflorească şi oamenii să prospere”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele american a afirmat că România are sprijinul Statelor Unite în procesul de combatere a corupţiei. ”Sprijinim foarte mult România şi această luptă împotriva corupţiei. A făcut o treabă extraordinară (Iohannis - n. red) Ştim ce s-a întâmplat, iar el o să câştige această luptă şi are sprijinul nostru”, a mai spus Donald Trump.

(sursa: news.ro)

Citiți și: 

Vizita în SUA a președintelui Iohannis, comentată de liderii coaliției de guvernare

 GALERIE FOTO. Impresiile lui Trump după întâlnirea cu Iohannis

Donald Trump: SUA respectă Articolul 5 al NATO. Vom fi acolo pentru a proteja

Iohannis, la Casa Albă: Am vorbit despre vize. Răspunsul lui Trump

Iohannis: Toată lumea e îngrijorată de acţiunile Rusiei; e nevoie de un dialog pentru descurajarea acesteia

D. Trump: Apreciez eforturile pentru lupta contra corupţiei şi apărarea statului de drept

Premieră pentru un preşedinte român la Casa Albă. Trump şi Iohannis vor susţine o declaraţie de presă comună

Sprijin în Congresul SUA pentru ridicarea vizelor

C. T. Popescu: E extrem de important că Iohannis a fost apreciat pentru lupta anticorupţie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri