V.Ponta: D.Cioloș e mai politician decât politicienii, dar măcar discută despre viitorul României

Data publicării:
victor ponta psd

Fostul premier Victor Ponta comentează, pe pagina de Facebook, declarația lui Dacian Cioloș privind prezența României în „nucleul dur al UE”. Deși spune că Cioloș greșește, Victor Ponta apreciază că „Dacian Cioloș măcar discută despre un subiect fundamental pentru viitorul României, în timp ce Președintele, Guvernul și Parlamentul repetă fără convingere fraze șablon”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dacian Ciolos greseste cu anuntul privind "Romania in nucleul dur al UE" fiind mai politician decat politicienii - dar macar discuta despre un subiect fundamental pentru viitorul Romaniei/ poti sa porti o polemica in care fiecare parte isi prezinta argumentele.

Asta in timp ce Presedintele, Guvernul si Parlamentul se multumesc sa repete fara convingere niste fraze sablon fara continut si realism , parand la fel de dezinteresati si dezinformati ca si opinia publica din Romania .

De ce greseste Dacian Ciolos afirmand categoric ca "Romania trebuie sa fie in nucleul dur al Europei"??? Pentru ca stie foarte bine ca vinde publicului din tara noastra o iluzie care va duce la mari dezamagiri si frustrari.

Afirmatia sa imi aminteste de celebra "lasati-ne sa ne pregatim pentru Liga Campionilor" - iar acum ne multumim sa vedem la televizor cum joaca puternicii Europei intre ei iar noi nici nu mai facem nimic care sa ne permita sa ne calificam intr-un viitor previzibil.

Dacian Ciolos stie foarte bine ca prezenta Romaniei in "nucleul dur" depinde de multe conditii pe care nu putem (si cred ca nici nu trebuie in acest moment) sa le indeplinim.

Cred ca Dacian Ciolos greseste spunand la Bruxelles ceea ce functionarii de acolo vor sa auda si la Bucuresti ceea ce stie sigur ca nu se poate intampla : in final romanii vor fi frustrati ca iar am fost lasati pe afara si vom cauta responsabili pe care sa dam vina in mod stupid ( ca la povestea cu Schengen).

In schimb cred ca ar trebui:

- sa explicam concetatenilor nostri ce inseamna "nucleul dur al UE" / de ce nu putem si nici nu e bine acum sa fim acolo/

- sa negociem cat mai pragmatic si hotarat (alaturi de Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria dar si Bulgaria) care este statutul nostru in noua configuratie europeana

- sa ne dezvoltam economia, infrastructura, relatiile comerciale si potentialul uman mai repede decat media europeana si fara restrictiile impuse la nivel comunitar

- sa stabilim foarte clar care sunt conditiile concrete pe care trebuie sa le indeplinim daca vrem sa ne calificam in "Liga Campionilor" ( sa acceptam iar ca la MCV sa se "mute poarta de cate ori vrem noi sa dam gol" este inacceptabil)

- de cate ori cineva va spune ca avem nevoie de "mai multa Europa" sa raspundem ca intai ne trebuie "mai multa Romania" si pe urma, cu tot dragul, Europa!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri