V. Ponta: Domnii şi doamnele din Alianţa PSD-PC-UNPR nu se vor comporta ca cele două ţaţe create de T. Băsescu

Data publicării:
ponta cu mana intinsa gov ro-3

 

„Vor vorbi de bine despre România, niciodată nu vor vorbi de rău despre ţara pe care o reprezintă, aşa cum au făcut-o, din păcate, alţii, vor susţine interesele noastre naţionale şi interesele noastre politice în cadrul PE”, a spus Ponta.

Preşedintele social-democrat a mai spus că alianţa va avea „o campanie pozitivă”, în care va spune oamenilor ce a reuşit să facă până acum, ce vrea să facem în continuare şi ce doreşte să facă în PE.

„Dacă alţii vor avea campanii negative, e problema lor, dar cred că noi avem foarte multe lucruri pe care le-am făcut deja şi oamenii aşteaptă, în primul şi în primul rând, mai mult bun-simţ, mai multă civilizaţie, mai multă construcţie, mai multă capacitate de a-i reprezenta pe ei cu adevărat”, a subliniat Ponta.

Acesta a explicat că domnii şi doamnele din PSD-PC-UNPR nu se vor comporta „ca un fel de ţaţe europene”, aşa cum au făcut „cele două creaţii” ale preşedintelui Traian Băsescu.

„Pot să vă garantez că doamnele şi domnii care ne vor reprezenta în PE nu vor face cum am văzut în această săptămână cu două doamne care s-au comportat şi se comportă aşa ca un fel de ţaţe europene, se ceartă între ele. Amândouă, sigur, creaţii, la propriu sau la figurat, ale domnului preşedinte Băsescu. Cred că e o ruşine ceea ce vedem şi vă garantez, în numele tuturor doamnelor şi domnilor aflaţi pe lista noastră, că din partea candidaţilor noştri veţi avea atitudini care să-i facă pe români să se simtă mândri că sunt reprezentaţi în PE”, a spus Ponta.

Întrebat cum se împacă ideea de campanie pozitivă şi declaraţiile "neacademice" la adresa Elenei Băsescu şi Monica Macovei, Ponta i-a spus unui jurnalist că îşi cere scuze dacă l-a lezat în vreun fel. „Eu nu vreau să vă afectez sensibilitatea legată de doamna Băsescu şi de doamna Macovei”, a precizat liderul social-democrat.

La 18 martie, europarlamentarul Elena Băsescu a lansat, pe blogul său, un atac la adresa Monicăi Macovei. „Spre deosebire de Monica Macovei, eu am primit în 2009 încrederea a peste 200.000 de români, nu m-am ascuns pe o listă. Singura mea candidatură electorală a fost un succes, în timp ce doamna europarlamentar, deşi dintr-o generaţie cu peste 20 de ani mai în vârstă ca mine, nu a avut acest curaj”, a scris Elena Băsescu.

În plus, ea a susţinut că a fost „mai activă” decât Monica Macovei.

Totodată, Elena Băsescu a afirmat că Monica Macovei a ajuns şefa Delegaţiei pentru cooperarea dintre UE şi Republica Moldova „nu datorită talentelor sale remarcabile pe zona de politică externă sau a cunoaşterii situaţiei din Basarabia, ci datorită sprijinului primit de la preşedintele României”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri