V. Ponta: „Îmi pare rău și am făcut o greșeală că m-am dus la Cotroceni. Când te bagi în cocină, te mănâncă porcii”

Data publicării:
ponta ioana petrescu

„Îmi pare rău şi am făcut o greşeală că m-am dus la Cotroceni. Eu am gândit instituţional că între instituţii trebuie să existe respect, dar m-am învăţat: când te bagi în cocină, te mănâncă porcii!”, a spus Victor Ponta, în şedinţa de guvern.

El a arătat că, în luna decembrie, va trebui restabilit prestigiul instituţiei prezidenţiale.

Premierul a adăugat că România este o ţară în care „EBA (Elena Băsescu - n.r.) şi Udrea se pricep mai bine la economie decât cei de la Harvard”, dar că vrea să transmită un mesaj pentru toţi tinerii pregătiţi din România, „că EBA şi Elena Udrea sunt doar o parte a acestei societăţi”.

Preşedintele Traian Băsescu a întrebat-o, luni, în consultările de la Cotroceni, pe Ioana Petrescu, ministrul de Finanţe, unde a terminat studiile, precizând că se aştepta de la aceasta la argumente gen Roubini, un economist care a terminat Harvardul, la fel ca şi ea.

„Doamna ministru, se colectează suplimentar, din creşterea economică, atât? Dar bănuiesc că aţi observat că Germania, Franţa, Italia, au intrat în declin şi asta ne va afecta, a spus președintele.

Replica Ioanei Petrescu a venit imediat: „Un motiv în plus să relaxăm fiscal şi să încurajăm firmele să angajeze şi să investează mai mult”, a spus aceasta, vizibil emoţionată.

„Doamnă, am zis că... Unde aţi zis că aţi terminat? La Harvard, la Oxford?”, i s-a adresat Traian Băsescu.

„La Harvard”, a răspuns Ioana Petrescu.

„Roubini, economist de Harvard. Mă aşteptam la argumente de genul lui”, i-a spus preşedintele ministrului de Finanţe.

Preşedintele Băsescu i-a mai spus ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu, că argumentele acesteia în favoarea reducerii CAS sunt cele pe care le aduce orice parlamentar care nu ştie despre ce este vorba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri