V. Ponta: La un moment dat voi pleca din funcţia de prim-ministru

Data publicării:
Victor Ponta Guvern gov.ro septembrie 2015

ACTUALIZARE 14.40. Oficial, social-democraţii resping acest scenariu. Mai în glumă, mai în serios Victor Ponta recunoaşte însă că nu va sta o viaţă întreagă la Palatul Victoria.

Reporter: Surse din Cotroceni spun că după alegerile din PSD preşedintele Iohannis ar urma să schimbe premierul. Ce ştiţi despre situaţia aceasta?

Liviu Dragnea: Eu nu ştiu nimic. Poate Victor.

Victor Ponta: Eu nu ştiu nimic. Poate Liviu.

Care surse din Cotroceni? Înţeleg că preşedintele de-abia a ajuns în ţară şi a început să schimbe guvernul. Sursele alea sunt penibile.

Liviu Dragnea: Nu este nici o discuţie făcută sau începută cu nimeni de la Cotroceni pentru schimbarea primului-ministru.

Victor Ponta: Nu e chiar un loc foarte liniştit cel de la Palatul Victoria nu cred.

Reporter: La un moment dat se va întâmpla ce?

Victor Ponta: Să plec din funcţia de prim-ministru. Nu am de gând să stau toată viaţa. Atât timp cât va exista sprijinul coaliţiei de guvernare până la alegeri. După aia, dacă va exista nu rămân eu.

Liviu Dragnea: Ar fi cam mult totuşi.

Victor Ponta: Ar fi cam mult. Pe bună-dreptate”.


Imediat după instalarea - fără emoţii - a lui Liviu Dragnea în fruntea partidului, social-democraţii ar urma să demareze şi schimbarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria, susţin surse politice.

Ar fi primit deja asigurări ferme de la Cotroceni că preşedintele va fi de acord cu nominalizarea unui premier propus de coaliţia Puterii.

Potrivit surselor citate, după Congresul PSD ar putea avea loc o discuţie între liderii PSD şi Klaus Iohannis pe această temă.

Social-democraţii au un nume, dar aşteaptă o garanţie şi un semnal public din partea preşedintelui.

Rămâne de văzut dacă Iohannis va chema partidele la consultări.

Un alt scenariu ar fi cu Gabriel Oprea în fruntea Executivului, dar Liviu Dragnea a spus că nu îl acceptă ca premier, întrucât trebuie să fie o persoană din PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri