V. Zgonea, despre înțelegerea Șova-Hrebenciuc: Spre deosebire de ceilalți, eu nu-mi las oamenii care cad

Data publicării:
z

Reporter Digi24: Cum v-ați simțit când ați văzut stenogramele în care Viorel Hrebenciuc și Dan Șova vorbeau despre cum să vă înlăture, să vă ia orice șansă de a candida la șefia partidului?

Valeriu Zgonea: Ce v-a spus domnul Ponta este valabil și pentru mine. Eu fac campanie din 2000, la nivel central. Am mers în toate satele și toate comunele. Probabil că după domnul Geoană, domnul Ponta, domnul Năstase, domnul Iliescu sunt vicepreședintele partidului care am fost cam în 80% din satele din România. Așa încât Zgonea este un numepe care nu-l găsiți pe toate gardurile. Sunt 600.000 de oameni de partid, 70-80% mă cunosc personal. Din acest punct de vedere, în momentul în care ai fost în campania de prezidențiale a domnului Năstase, ai fost în campania de prezidențiale a domnului Geoană, e normal că oamenii te cunosc. Nu ești un simplu om de pe stradă.

Reporter Digi24: Nu aveți nevoie de Hrebenciuc să vă pună președinte la partid?

Valeriu Zgonea: Spre deosebire de ceilalți, eu sunt un om crescut în partid de jos. Eu merg cu partidul și niciodată eu pe terenul de luptă nu-mi las prizonieri și nu-mi las oamenii care cad. Suntem o echipă, lucrăm și la bine și la rău. Mergem și construim România. Oamenii aceștia pe mine m-au învățat multe lucruri de bine. Dacă am ajuns în această funcția le datorez și lor, pentru că m-au învățat să mă abțin atunci când trebuie, să-mi văd lungul nasului și să fac treabă pentru România, pentru demnitatea pe care o am de deputat. Așa am făcut în ultimii 14 ani și, într-un fel, pentru mine partidul acest este familia mea. Cred că ce a făcut domnul Hrebenciuc este un gest de normalitate în Europa.

Discuțiile dintre Viorel Hrebenciuc și Dan Șova:

Viorel Hrebenciuc: Clar că te impui. Orice aprobă partidul ai forță imensă, Dane, ascultă ce-ți spun. Nu sunt nebun, cel mai mare partid. E solid, acultă-mă ce-ți spun. Nu contează că dispare un baron sau altul, nu contează, Dane.

Dan Șova: Partidul merge.

Dan Șova: În legătură cu epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toata lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu, în primul rând.

Viorel Hrebenciuc: Asta este problema.

Dan Șova: Este negativ.

Viorel Hrebenciuc: Boss, pentru mine, cum să-ți spun ție, să nu fie Liviu. În rest, nu am o problemă. Practic și normal că mă focusez pe tine. E și Vali Zgonea.,.

Dan Șova: Da, ce facem cu Vali?

Viorel Hrebenciuc: Hai să-ți spun o chestiune. O să fii președinte. O să ai - pe ăștia pe care sunt nu te poți baza pe toți. Că nu poți lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la Guvern? Că el vine cu nu știu cine. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie știut un lucru. Sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocrați. Nu ai ce să faci, boss.

Dan Șova: O să mă duc și pâna la Focșani, la Marian acasă.

Viorel Hrebenciuc: Da, că e de ăsta, la care trebuie să ai grijă să îi hrănești orgoliul. Hrănește-i orgoliul. Aia e cheia succesului la Marian.

Ieri, preşedintele Camerei Deputaţilor a recunoscut că a vorbit la telefon cu Viorel Hrebenciuc după ce acesta a fost la DNA Braşov, dar a precizat că a discutat „chestiuni personale” și nicidecum despre o lege a amnistiei și a grațierii.

L-am întrebat, seara l-am sunat, că era normal, că e colegul meu, adică îl cunosc de 20 de ani, l-am întrebat cum se simte. Nu este primul coleg care a fost la DNA şi l-am sunat şi l-am întrebat cum se simte şi mi-a zis că e foarte bine, că a ajuns acasă şi i-am spus că de aici încoace ne vedem la Parlament”, a explicat Valeriu Zgonea.

Citiți și:
Discuții între Viorel Hrebenciuc și Dan Șova despre amnistie și președinția PSD. Victor Ponta: „Nu ne spune DNA pe cine să punem șef la partid”



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri