Val de demisii în PNL. Toţi şefii organizaţiilor de sector, mai puţin Anca Boagiu, au renunţat la funcţii

Data publicării:
alina gorghiu -pnlro

 

ACTUALIZARE 12.10. Anca Boagiu, liderul PNL de la sectorul 2, nu şi-a depus încă mandatul.


Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, el însuşi unul dintre demisionari, pentru că a condus până astăzi filiala de la sectorul 1: „Cinci dintre cei şase preşedinţi de sectoare şi-au depus demisiile.

Doamna Boagiu de la sectorul 2 a cerut să aibă mai întâi o consultare şi nu şi-a depus demisia.

O parte dintre noi şi anume patru preşedinţi de sectoare am solicitat şi demisia lui Ilie Bolojan pentru că, în calitate de şef de campanie, nu a performat. A lipsit din această campanie. Nu am primit un răspuns”.


O decizie privind soarta liderilor pe Capitală ai PNL se va lua în şedinţa Biroului Politic de miercuri.

Potivit unor surse din partid, citate de News.ro, nu toţi liderii filialelor PNL din Capitală sunt hotărâţi  să îşi depună mandatul, după rezultatul alegerilor locale. În organizaţiile de sectoare, liberalii din cele două tabere, democrat-liberală şi liberală, se acuză reciproc de lipsă de susţinere şi de implicare în campanie. În plus, şi conducerea partidului este considerată vinovată pentru eşecul pe linie de la Bucureşti.

De altfel, aceste tensiuni din interiorul filialelor Capitalei pot duce la accelerarea fuziunii PDL-PNL, prin impunerea de la centru de lideri noi în toate aceste organizaţii care au în prezent conducere bicefală, prin copreşedinţi de la cele două partide, au precizat sursele liberale.

Unii lideri din organizaţii acuză strategia greşită a conducerii partidului, care a retras trei candidaţi la Primăria Generală până la desemnarea lui Cătălin Predoiu. Aceştia le reproşează copreşedinţilor Alina Gorghiu şi Vasile Blaga că, prin deciziile pripite din campanie, au influenţat rezultatul înregistrat la majoritatea sectoarelor.

Pe de altă parte, potrivit surselor citate, la nivelul conducerii se merge pe ideea schimbării tuturor liderilor de filiale. Acest lucru ar putea să se întâmple după stabilirea preşedintelui PNL Bucureşti, care va avea la dispoziţie o lună de zile pentru a-şi alege echipa de preşedinţi de filiale, din fiecare sector.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat, marţi, la un post de televiziune, că toţi liderii filialelor de sector ai partidului şi-au depus mandatele urmând ca Biroul Politic Naţional să decidă succesorii acestora şi pe cel al lui Cătălin Predoiu la conducerea PNL Bucureşti.

”Toţi preşedinţii de sector din Bucureşti şi-au depus mandatele. Urmează să intrăm într-o procedură urgentă de selectare a preşedinţilor de filială şi ai preşedintelui PNL Bucureşti”, a declarat Gorghiu.

Întrebată care dintre liberalii vehiculaţi în presă ca posibili înlocuitori ai lui Cătălin Predoiu la conducerea PNL Bucureşti are şansele cele mai mari să fie desemnat, Alina Gorghiu a răspuns: ”Nu s-a discutat niciun nume (...) Adriana Săftoiu poate fi un lider foarte bun, ca şi Cristian Buşoi sau Teodor Atanasiu. Sunt foarte mulţi colegi care pot ocupa această funcţie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri