Valeriu Zgonea: PSD încearcă prin tertipuri ilegale să pună mâna pe o funcție 

Data publicării:
valeriu zgonea fb-2

„Regulamentul Camerei Deputaților este foarte clar. Nu e vorba de mine ci de ceea ce am făcut în ultimii patru ani. Mă voi bate până la capăt cu cei care vor să modifice legile penale în favoarea lor. Acesta este motivul pentru care au depus cererea de revocare. PSD încearcă prin tertipuri ilegale să pună mâna pe o funcție”, a spus Valeriu Zgonea. 

Recent exclus din partid, Valeriu Zgonea și-a atacat foştii colegi. Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că social democraţii modifică legile în funcţie de propriul interes, pentru a nu mai fi expuşi anchetelor făcute de justiţie.

Valeriu Zgonea a declarat că în şedinţa grupului parlamentar al PSD au fost colegi care au spus că este nevoie de un preşedinte al Camerei Deputaţilor care să îi protejeze de puşcărie.

„Am văzut ca sunt colegi care au vrut să-și modifice legile acolo unde au dosare de corupție, acum vor să le modifice acolo unde încalcă legislația rutieră, acest model de a face politică în România trebuie să dispară. Am observat că ieri la grupul parlamentar PSD când s-a cerut pe bună dreptate procedurală în jurul orei 15.30 a fost informată excluderea mea din partid și grupul parlamentar a luat act și a votat cererea de revocare. Au fost trei discuții, toate axate pe aceleași chestiuni că avem nevoie de un președinte care să nu ne bage în pușcărie, să schimbăm legile, să nu mai fim funcționari publici, să nu ne mai hărțuiască, nu știu cine îi hărțuiește”, a spus Valeriu Zgonea. 

Valeriu Zgonea a depus o contestaţie în şedinţa Biroului Permanent în care susţine că a fost exclus din PSD, că e deputat neafilit şi nu are lider de grup.

Procedura arată că doar liderul de grup din care face parte preşedintele Camerei Deputaţilor poate decide revocarea acestuia.

În acest context, Valeriu Zgonea susţine că, neavând lider de grup, procedura în ce-l priveşte este încălcată.

Deputaţii PSD au decis, ieri, într-o şedinţă de grup parlamentar, să solicite oficial revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Valeriu Zgonea și au depus o solicitare în acest sens la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri