Variantele PSD pentru prezidenţiale

Data publicării:
congres psd-3

Numărul doi din PSD vicepremierul Liviu Dragnea spune că PSD are de unde alege.

Liviu Dragnea a spus astăzi că are o „părere foarte bună” despre o eventuală candidatură a lui Victor Ponta la preşedinţie.

Întrebat dacă se punea problema ca şi Călin Popescu Tăriceanu să candideze, Ligiu Dragnea a răspuns: „Nicio variantă nu este exclusă”.

La rândul său, întrebat dacă ia în calcul candidatura la prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Vă pot spune că în momentul de faţă este prea devreme să mă pronunţ în această privinţă. Pentru că hotărârile privind candidaturile la prezidenţiale probabil se vor lua după alegerile europarlamentare, când fiecare partid şi posibilii candidaţi îşivor face analiza proprie ţşi vor lua decizii”.

Şi Mircea Geoană a abordat acest subiect astăzi, într-o conferinţă de presă.

„E o cutumă în partid, ceva nescris, iar Victor Ponta e un lider tânăr. După 25 mai va lua o decizie, vom lua o decizie şi, într-un congres al partidului, vom alege formula cea mai bună. Dacă asta îşi va dori, partidul îl va susţine. Dacă va dori să continue ca prim-ministru, va trebui să ne gândim la alte soluţii. (…)”, a spus el.

Întrebat cum ar reacţiona dacă partidul i-ar cere să candideze din nou la funcţia de preşedinte, Geoană a răspuns: „Mie nu-mi place să mă autopropun, dar domnul Ponta a făcut o enumerare de potenţiali candidaţi. A spus-o dânsul - şi nu am cum să nu fiu de acord cu preşedintele partidului - că în PSD sunt doi potenţiali candidaţi, domnia sa şi cu mine”.

Şi Victor Ponta a dat de înţeles, joi, că va candida la alegerile prezidenţiale de la sfârșitul acestui an.

„Avem aici puterea PSD din România, Victor Ponta...Să vă spun, se pare că am avut gura bună și cu siguranță, dacă veți candida, și viitorul președinte al României”, a declarat primarul Tudor Pendiuc.

La aceste cuvinte, Victor Ponta a râs. Mesajul transmis de primarul municipiului Piteşti nu a rămas fără răspuns.

„Acuma nu mai știu ce-ați zis c-o să fiu, dar cine știe, poate o să aveți gura aurită! Eu, în săptămâna de dinainte de alegeri stau acasă sau cel mult cu colegii de partid, domnule primar, că știu că aveați această grijă, să alegeți un președinte care să nu mai facă greșeli în ultima săptămână”, a replicat Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri