Vasile Blaga: Premierul Moldovei a demisionat. Ponta e un politician disperat, sfidează pe toată lumea

Data publicării:
Vasile Blaga 2

„Acum 10 minute, premierul Moldovei și-a dat demisia, declarând că toți cetățenii sunt egali în fața legii.

România este astăzi o țară aflată în plină criză, generată și amplificată de premier, a cărui legitimitate este făcută praf în fiecare zi de către domnia sa. De altfel, guvernarea României este în plină disoluție.

Domnul prim-ministru sfidează pe toată lumea și, din păcate, sfidează și propriii votanți și susținători ai PSD și refuză să facă un gest normal în orice țară democratică, adică să-și dea demisia. (...) De altfel, domnul Ponta arată astăzi ca un politician disperat, a cărui grijă este una singură: să-și păstreze puterea. Domnia sa are un singur gând, indiferent care sunt costurile, să rămână agățat de scaunul de la Palatul Victoria.

(...) Tribunalele i-au spus d-lui Ponta că face abuz de putere și trebuie să organizeze alegeri. Dar ținta era alta: să trecem practic peste data de 10 iunie și să nu mai putem organiza alegeri pentru primari în 28 de localități, pentru președinți de consilii județene în 6 și așa mai departe.

Premierul Republicii Moldova demisionează

Demisia dintr-o funcție publică atunci când faci rău țării este, până la urmă, un gest care arată responsabilitate și un caracter puternic. Și am văzut ieri o astfel de situație în guvernul domniei sale. Numai că, pentru dl Ponta, binele României nu este o unitate de măsură. Îl interesează fiecare zi în care mai rămâne prim-ministru la Palatul Victoria.

În asemenea condiții, votul în favoarea moțiunii de cenzură devine o soluție de maximă urgență, o soluție în favoarea interesului național al României.

Învățați de la premierul Moldovei, d-le prim ministru!”, a declarat Blaga în plenul Parlamentului.

Citiți și: Guvernul Ponta, învingător. Moțiunea de cenzură a fost respinsă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri