Vasile Blaga și Crin Antonescu: Din seara asta suntem aliați. Vom avea un candidat comun la președinție

Data publicării:
Vasile Blaga Klaus Iohannis si Crin Antonescu PDL si PNL crop - Mediafax Foto-Octav Ganea

ACTUALIZARE 18.45. Vasile Blaga și Crin Antonescu au anunțat, după discuțiile de astăzi, că cele două partide vor avea un candidat unic la președinție și că, începând de mâine, grupurile parlamentare ale celor două partide vor lucra împreună.

Scopul este fuziunea celor două partide, a spus Vasile Blaga.

Crin Antonescu a spus că deocamdată nu se poate discuta de numele candidatului la președinție și al numelui viitorului partid, deoarece acestea vor fi stabilite în urma unor cercetări sociologice.

Crin Antonescu a mai spus că deocamdată este un demers de a se ajunge la o fuziune „între cele două mari partide, PDL și PNL”.

Dacă și alții vor vrea să se alăture, cu atât mai bine, dar noi discutăm o fuziune în timp și o alianță imediată. Din seara asta suntem aliați”, a adăugat el.

În replică la acest anunț, purtătorul de cuvântal PSD, Cătălin Ivan, a declarat, la Digi24, că PNL și PDL se unesc împotriva PSD și că, dacă pe democrat-liberali îi înțelege, liberalii „fac jocul lui Traian Băsescu”. 


Dorim o concentrare, o regrupare a forțelor de dreapta, constituirea unui puternic pol de dreapta care să se opună actualului guvern, actualei majorități, PSD și care are ca ținta principală susținerea unui candidat comun la preşedinția României”, a spus președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu.

Întrebat dacă poate fi candidatul dreptei la președinție, Crin Antonescu a spus: „Pot să fiu orice. Nu pot fi papa pentru că nu sunt catolic şi şi pot să fiu preşedintele SUA pentru pentru că nu m-am născut în SUA”.

Președintele PDL Vasile Blaga a spus că discuțiile nu vor avea în vedere doar alegerile prezidențiale, ci și pe cele locale și parlamentare din 2016.

Dorim constituirea în timp a unui singur mare partid de centru-dreapta în România. PDL are un candidat, Cătălin Predoiu. (...) Să vedem pe cine au ei, analizăm ca atare și vom avea un singur candidat”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri