Vasile Dîncu: Nu sunt propunerea PSD, îl știu de mai multă vreme pe Dacian Cioloș. M-am rugat să nu mă sune

Data publicării:
Dacian Ciolos discurs Parlament 17.11 inquamphotos foto 4

Foto: Inquamphotos

Nu sunt propunerea PSD. (...) Poate că în calculul strategic, în general, să fi contat și chestiunea asta. În niciun caz noi n-am vorbit de politică. (...) PSD a avut în acel moment o propunere, o propunere rezonabilă după părerea mea, pentru premier, domnul Liviu Voinea, după un model care era vehiculat în acel moment. Faptul că în comisie am reușit să conving pe toată lumea, inclusiv pe parlamentarii din PNL, faptul că am reușit să găsesc o formulă de comunicare și un proiect care să-i convingă, mie îmi dă speranțe pentru viitor, pentru o nouă etapă din politica românească”, a explicat Vasile Dâncu.

El a adăugat că îl știe de mai multă vreme pe Dacian Cioloș, care i-a propus să facă parte din guvernul său.

„Am vorbit cu domnul Cioloș de mai multe ori înainte, ne cunoaștem de mai multă vreme, am discutat foarte mult despre agricultură, despre cercetarea pentru asta, am discutat despre faptul că avea în această iarnă o reuniune a Consiliului Europei în care se discuta despre planificarea agricolă pe noua reformă agrară, pe care dânsul a făcut-o pentru România, și mă întreba de studii, i-am dat studii. Printre altele, se vorbea atunci de faptul că aș putea să fiu ministru și a încercat să mă încurajeze, fără să știm nimic. (...) I-am explicat motivele profesionale pentru care nu vreau”, a declarat Dîncu.

Vicepremierul spune că nu și-ar fi dorit să fie invitat în noul Cabinet, mai ales că avea de lucru la mai multe proiecte.

După ce și-a dat demisia Victor Ponta (...) mă așteptam, m-am rugat să nu mă sune, pentru că mă așteptam să-mi continui ceea ce am de făcut. Aveam câteva proiecte importante de terminat în această toamnă. M-am gândit într-o zi: sper să nu mă sune, dacă nu mă sună astăzi, înseamnă că am scăpat și pot să-mi văd de treabă. (...) Și când mă bucuram că n-am primit niciun telefon și m-am pus în fața computerului și mi-am luat o carte — lucrez la o carte despre imaginarul colectiv și superstițiile la români, pe care trebuie să o termin — și când am început să scriu din nou, am primit telefonul să ne vedem. Mi-am dat seama că va fi foarte greu să refuz, mai ales că discutasem de foarte multe ori cu domnia sa despre principiile reformării României. Am discutat în ultimii ani, când dânsul era la Bruxelles (...), de zeci de ori despre ce ar trebui făcut pentru România. Discutam ca doi oameni care sunt sincer interesați de România, nu de politică”, a mai declarat Dîncu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri