Vicepremierul Liviu Dragnea a refuzat să taie o panglică în culorile steagului secuiesc

Data publicării:
liviu dragnea

„Singura panglică pe care am recunoscut-o şi pe care o recunosc este tricolorul românesc. Sunt membru al Guvernului României, am venit aici să inaugurez o investiţie publică pe teritoriul României şi am tăiat panglica ce se taie oriunde în această ţară, şi la Teleorman tăiem aceeaşi panglică, şi la Cluj, şi oriunde, am tăiat-o cu drag şi o ţin la piept", a spus Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, la sugestia căruia a fost amplasată, pentru inaugurarea drumului, şi o panglică în culorile steagului secuiesc, a susţinut că nu este supărat din cauza refuzului vicepremierului.

„Eu cred că trebuie să intrăm în normalitate şi fiecare taie atâtea panglici câte doreşte, pentru că ăsta este obiceiul la noi şi omul unde merge se ţine de obiceiuri, dar cine nu, o să vedem, eu nu mă supăr în niciun fel. Cred că de acum încolo nimeni nu trebuie să se supere dacă vom tăia şi aici şi în alte părţi ale judeţului două panglici, pentru că trăim împreună şi trebuie să convieţuim în pace şi să dezvoltăm împreună acest judeţ, aşadar eu cred că data viitoare o să taie panglica”, a spus Borboly Csaba.

Preşedintele CJ Harghita s-a arătat convins că, dacă ar fi venit la Bilbor, premierul Victor Ponta ar fi tăiat panglica secuiască.

Totodată, el a ţinut să menţioneze că vicepremierul Dragnea este binevenit oricând în Harghita, pentru că "mai sunt multe lucruri de făcut în judeţ".

"Era vorba că vine domnul premier şi nu cred că el nu ar fi tăiat-o. Domnul vicepremier Dragnea este binevenit oricând, pentru că şi aici, la Bilbor, încă mai este de lucru şi în celelalte părţi ale judeţului. Panglica (secuiască - n.r.) este pentru prima dată când o folosim în zona nordică a judeţului, dar nu va fi ultima dată, de acum încolo o să tai cele două panglici, pentru că aşa este normal, să avem două drapele sau trei sau patru, câte ne trebuie, care cum simte, sunt simboluri aşadar şi acest lucru este şi va fi normal în viitor", a conchis Borboly.

La inaugurarea DJ 174A din comuna Bilbor era aşteptat şi premierul Victor Ponta, însă acesta a decis să plece de la Topliţa direct către Bistriţa-Năsăud.

DJ 174A Vatra Dornei - Borsec a fost început în 2000-2001 şi s-a finalizat în septembrie 2014, fiind o investiţie de 4.363.852,77 de lei, la care Consiliul Judeţean Harghita a contribuit cu 1.648.939,89 de lei, restul de 2.714.912,88 lei fiind acoperit din fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Proiect pentru autonomie

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România vrea ca Ţinutul Secuiesc să fie regiune autonomă în care limba maghiară să fie limba oficială.

Regiunea autonomă ar urma să fie formată din județele Covasna, Harghita și Mureș și va avea propriul steag și propria stemă. De asemenea, regiunea va fi condusă de către un președinte, care va participa la ședințele de Guvern și de către un consiliu regional format din 77 de membri.

Alături de limba română, limba maghiară va fi considerată o limbă oficială în cele trei județe.

Drumurile și căile ferate de exclusiv de nivel regional sunt considerate de doemeniul public al regiunii, iar pădurile, minele, carierele de piatră și imobilele din proprietatea statului care sunt în acea regiune sunt transferate în patrimoniul regiunii.

Și o parte din banii care se strâng la nivel regional din taxe și impozite nu vor mai merge la bugetul de stat, ci vor constitui un buget distinct al regiunii respective.

Acestea sunt doar câteva dintre prevederile acestui proiecte de autonomia propus de UDMR, la care partidul încă lucrează și nu l-a făcut deocamdată public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri