Vicepreședintele Comisiei Europene, în vizită în România

Data publicării:
200 Years Of The Kingdom Of The Netherlands In Maastricht
Foto: Gulliver/ Getty Images

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene face joi o vizită în România. Frans Timmermans are programate întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu şi cu președinţii celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. 

200 Years Of The Kingdom Of The Netherlands In Maastricht
Foto: Gulliver/ Getty Images

Totodată, prim-vicepreședintele Comisiei Europene va avea întâlniri cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, și cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Premierul Sorin Grindeanu, ministrul Tudorel Toader și prim-vicepreședintele Frans Timmermans vor susține o conferință de presă comună la Palatul Victoria.

Timmermans va purta discuții și cu lideri ai partidelor parlamentare, precum și cu partenerii Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) din domeniul justiției.

După-amiază, oficialul european va merge la Muzeul Național de Artă, unde va intra în dialog cu cetăţenii pe teme legate de Cartea albă privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma şi a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. 

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va susţine un discurs în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pe 11 mai, cu ocazia aniversării a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri