Vicepreşedintele PNL cere Corpului de Control al premierului să verifice cum a dat Victor Ponta bani din fondul de rezervă

Data publicării:
6297536-Mediafax Foto-Raul Stef

FOTO MEDIAFAX

Senatorul Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că un astfel de demers se impune pentru a arăta că acest Corp de Control acţionează în interesul oamenilor, nu al premierului, scrie Mediafax.

Curtea de Conturi a constatat folosirea ilegală din fondul de rezervă al Guvernului a unei sume de 150 de milioane de euro de către Ministerul Dezvoltării. Am cerut în scris Corpului de Control al premierului să demareze un control, prin care să îşi controleze şeful, pe Victor Ponta, şi să constate de ce a dat bani ilegal lui Liviu Dragnea. Un astfel de demers se impune pentru a arăta că se acţionează în interesul oamenilor, nu al premierului. De asemenea, să se înceapă un control şi la nivelul Guvernului şi să se verifice fiecare alocare de bani către ministrul Dragnea, dar şi cum a alocat acesta banii către autorităţile locale, cum s-au făcut licitaţii, cum s-au încheiat contractele, exact cum s-a controlat alocarea de bani către Cluj Arena”, a spus Tişe.

Potrivit acestuia, Corpul de Control al premierului nu este un organ al statului care funcţionează pentru primul ministru, ci este o instituţie care funcţionează în numele Guvernului.

„Controlul ar demonstra că acest Corp de Control apără interesul şi banul public, altfel este un corp infracţional organizat, care acţionează la comanda politică a lui Ponta, fiind folosit ca o măciucă politică, la dispoziţia primului ministru, ceea ce este foarte grav”, a susţinut Alin Tişe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri