Victor Grigorescu susține că închirierea unui site i-a adus 800.000 de lei

Data actualizării: Data publicării:
victor grigorescu, ministrul energiei_gov.ro

Ministrul energiei Victor Grigorescu susţine că bunul mobil preţios pe care nu l-a putut declara până acum din motive de confidenţialitate este un site. L-a închiriat de două ori, câteva luni, cu 791.500 de lei.

 

Este vorba despre o platformă online dedicată politicilor europene, după cum a declarat Grigorescu la sfârşitul şedinţei de Guvern de miercuri, întrebat de jurnalişti dacă a intrat în legătură cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a început o investigaţie asupra averii ministrului, potrivit news.ro.

Declaraţia de miercuri a ministrului ridică noi semne de întrebare. Guvernul nu a transmis niciun punct de vedere legat de investigaţia ANI asupra ministrului energiei.
ANI a anunţat că a început o investigaţie asupra declaraţiilor de avere depuse de către Victor Vlad Grigorescu. Ministrul a obţinut cel puţin 791.500 lei din cedarea folosinţei, în două rânduri, a unui bun mobil valoros, către un offshore din insulele britanice Turks și Caicos. Problema este că obiectul valoros nu este trecut în nicio rubrică din declaraţiile de avere. Iniţial, la solicitarea HotNews.ro, Grigorescu a spus că nu poate spune ce bun mobil îi aduce asemenea venituri, întrucât "este vorba de un contract privat", iar "tranzacţia în sine rămâne confidenţială".
Miercuri, la solicitarea unui jurnalist, a spus că acel bun mobil este o platforma online. A mai afirmat că este un site cu domeniu eu.com şi că a încercat să facă din această platforma un start-up funcţional şi atractiv, însă până la urmă "acest lucru nu s-a întâmplat". Chiar şi în condiţiile în care mică afacere a eşuat, a reuşit să o închirieze cu aproape 80.000 lei pe lună. Mai exact, a închiriat un site cu 80.000 lei pe lună, după cum susţine ministrul.

În declaraţia de avere semnată pe 17 decembrie 2015, la scurt timp după numirea în funcţia de ministru al energiei, Victor Grigorescu arată că a încasat 568.050 (nu preciza dacă lei sau euro) din cedarea folosinţei, fără să ofere alte amănunte legate de bunuri şi sursă venitului. Această în condiţiile în care la rubrica "Venituri din cedarea folosinţei bunurilor" trebuie completat: sursă venitului (nume, adresa), obiectul generator de venit şi venitul anual încasat.

La scurt timp, România Liberă s-a sesizat asupra acestor aspecte şi a solicitat, în mod oficial, lămuriri de la Ministerul Energiei.

În urma sesizărilor din partea mass-media, ministrul a revenit pe 26 ianuarie 2016 cu o declaraţie de avere rectificată în care arată că a obţinut 554.500 (n.red. lei sau euro- nu specifică) din cedarea folosinţei unui bun mobil către offshore-ul Impact Sales Co din insulele britanice Turks și Caicos. Alţi 13.550 (lei sau euro) au fost obţinuţi din cedarea folosinţei unui bun imobil. Deşi precizează sursă venitului, nu menţionează şi care este "obiectul generator de venit". De asemenea, în declaraţia de avere nu este trecut niciun obiect de valoare la rubricile destinate "bunurilor mobile". Conform legislaţiei, trebuie declarate toate mijloacele de transport deţinute şi toate obiectele a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. Deşi nu preciza perioada tranzacţiei, se presupunea din declaraţia de avere că sumele au fost obţinute în 2014.

Pe 14 iunie 2016, Victor Grigorescu a completat o nouă declaraţie de avere, această fiind obligatorie pentru anul fiscal 2015. În declaraţia din iunie a menţionat că a cedat folosinţă unui bun mobil către un offshore (n.red. aici acoperă numele offshore-ului, lăsând să se vadă doar că e din insulele britanice), în perioada 15 ianuarie- 15 aprilie 2015, pentru suma de 237.500 lei. Poate fi acelaşi offshore sau altul. Nici de această dată nu a trecut în declaraţia de avere ce bun mobil deţine şi a făcut obiectul unei tranzacţii mari. Practic, acel bun mobil i-a adus venituri de aproape 80.000 de lei pe luna, în perioada 15 ianuarie- 15 aprilie 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri