Victor Ponta a cerut o listă cu instituţiile care nu respectă legea persoanelor cu dizabilităţi

Data publicării:
IOHANNIS DESPRE PONTA LA DNA inquamphotos.com

Foto: inquamphotos.com 

Solicitarea premierului vine după ce primul ministru a constatat, atunci când s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), că instituţia nu beneficiază de rampă de acces. Astfel, premierul a constatat cât de greu este accesul pentru persoanele care nu se pot deplasa. Cu toate acestea, DNA are prevăzută o rampă de acces, susţin surse judiciare citate de Adevărul, doar că ea nu este în faţa sediului instituţiei.

„Vreau să fim mai eficienţi în partea de prevenţie şi doamna ministru Plumb, în baza atâtor lucruri care ni s-au transmis şi a experienţei proprii, poate faceţi în această vară, sigur să faceţi o analiză pe toate instituţiile publice care nu respectă legea privind mijloacele de acces pentru persoanele cu dizabilităţi”, a declarat Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Solicitarea premierului a venit după ce s-a confruntat cu problema lipsei unei rampe de acces când s-a prezentat la DNA luni.

„Eu mă gândesc, nu eu că îmi trece, dar sunt oameni care au nevoie să aplicăm legea să intre în instituţii publice, să iasă, să fie sprijiniţi şi avem o lege foarte bună care nu se aplică pe la destule instituţii care se ocupă cu aplicarea legii”, a adăugat premierul.

În acelaşi context, premierul i-a cerut ministrului muncii şi o analiză „eventual să punem la dispoziţie resursele financiare ca să nu mai existe nicio instituţie publică din România care nu are mijloace de acces civilizate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri