Victor Ponta a semnat protocolul cu UDMR. Uniunea va primi ministerele Mediului şi Culturii şi un post de vicepremier. Premierul anunţă noul Guvern la 16.30

Data publicării:
kelemen crop-3

Actualizare 15.45. Victor Ponta a semnat protocolul cu UDMR.

"Îi mulţumesc lui Kelemen că va face parte din echipa guvernamentală. Toate deciziile le vom lua cu respect şi dialog şi cu cei din opoziţie", a declarat Victor Ponta. 

"Îmi doresc să fim parteneri până la alegerile din 2016", a adăugat Victor Ponta.

"De câte ori am participat la guvernare, sunt convins că am reuşit să contribuim la dezvoltarea României şi la stabilitatea societăţii. (...) Guvernarea bună ne interesează", a spus, la rândul său, Kelemen Hunor.

Actualizare 14.15. PPDD este gata să susţină Cabinetul Ponta III. Liderii PPDD se întâlnesc la această oră cu Victor Ponta.

Actualizare 14.05. UDMR a votat intrarea la guvernare. Uniunea primeşte Ministerul Mediului şi Culturii şi un post de vicepremier. 

„Noi am constatat că în acest moment România are nevoie de stabilitate guvernamentală. Am constatat că contribuția noastră la această stabilitate este extrem de importantă”, a declarat președintele UDMR Kelemen Hunor.  

Liderii UDMR şi Victor Ponta vor semna protocolul de colaborare la 15.30.

Actualizare 12.44. Potrivit unor surse din PSD, Rovana Plumb ar putea fi viitorul ministru al Muncii.

Actualizare 12.08. Victor Ponta anunţă noul Guvern la 16.30. Anunţul va fi făcut la Parlament, potrivit unor surse.


UDMR doreşte ministerele Culturii, Mediului şi Sănătăţii.

PSD nu doreşte însă să cedeze portofoliul Sănătăţii.

Liderii UDMR se reunesc în şedinţă astăzi, la ora 12.00, iar cei ai PSD la 14.30.

Marţi, noul Guvern ar putea primi votul de învestitură în Parlament, după ce miniştrii propuşi vor fi audiaţi.

Duminică, liderii Uniunii au aprobat începerea discuţiilor cu Victor Ponta. UDMR pune însă condiţii, iar cea mai importantă se referă la drepturile minorităţilor. „Funcțiile sunt necesare, dar nu plecăm de la funcții, plecăm de la program, de conținutul acordului. Am pregătit un document cu trei capitole importante, primul vizează drepturile minorităților naționale și toată problematica minorității maghiare, al doilea capitol vizează problemele economice, sociale, cap trei vizează dezvoltarea regională, infrastructură”, a spus Kelemen Hunor cu ocazia discuţiilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri