Victor Ponta: Am propus excluderea lui Marian Bîgiu din PSD. De-acum încolo, toleranță zero la corupție

Data publicării:
bigiu

Marian Bîgiu, la DNA FOTO: MediafaxFoto

„De-acum încolo vom avea toleranță zero” la fapte de corupție, a spus premierul Victor Ponta. El a subliniat că această excludere prefigurează una din schimbările esențiale ale partidului pe care le va propune la congresul partidului de anul viitor. „Vom lua măsuri absolut la fel”, a asigurat liderul PSD. 

Întrebat despre cazuri concrete - Radu Mazăre, Tudor Pendiuc - Victor Ponta a subliniat că este o decizie pe care nu o ia singur. „Dar cred că în acea reformă a PSD despre care vorbim în primăvară, trebuie măsuri statutare prevăzute foarte clar, pentru a dovedi că nu mai există niciun fel de intenție sau acțiune de protejare a persoanelor acuzate de corupție”, a adăugat premierul.

Marian Bîgiu a fost timp de 17 ani membru PNL, dar a trecut în PSD odată cu „ordonanța traseismului” adoptată înainte de alegeri. El a fost arestat preventiv duminică seara pentru luare de mită, după ce procurorii - care îl urmăreau de un an - l-ar fi prins în flagrant delict. Mita - de 50.000 de lei - era ascunsă într-o cutie de whiskey.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri