Victor Ponta amenință: Cei de la PNL-PDL scot oamenii în stradă. Vom face plângere penală, să îi văd atunci dacă le place să facă politică din justiție

Data publicării:
sedinta de guvern 2015 ponta - gov 2

„Vreau să vă rog să facem un apel foarte hotărât la responsabilitate la cei din PNL-PDL. Cred că într-o democrație lucrurile nu se tranșează în stradă, prin forță. Am înțeles că ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000, dacă ei aduc 10.000, noi putem aduce 100.000. Fac un apel la ultimul dram de minte pe care îl mai au domnii Blaga și Gorghiu, dacă îl mai au, că nu poți să dai foc unei țări și vom face sesizare penală. Vom face plângere penală în baza articolului 397 alineat 2 din Codul Penal și procurorul general va cerceta, vor fi suspecți. Să îi mai văd atunci dacă le place să facă politică din justiție”, a spus Ponta în ședința Comitetului Executiv Național extraordinar al PSD. 

Articolul 397, alineatul 2 din Codul Penal, invocat de premier:

„Întreprinderea de acțiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârșite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituționale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri