Victor Ponta ar candida la preşedinţie „între 49 şi 51%”. Ca prim-ministru, ar nominaliza „un liberal”

Data publicării:
ponta-14

Între 49% şi 51% estimează Victor Ponta şansele ca el să candideze la Preşedinţia României la alegerile din noiembrie. Premierul a precizat însă într-o emisiune televizată că ultimele două tururi de alegeri pentru fotoliul de la Cotroceni au demonstrat că cele două procente dintre 49 şi 51 sunt cele care fac, de fapt, diferenţa.

Diferenţa dintre 49 şi 51 e uriaşă. Şi am simţit-o cu toţii, în 2004 şi 2009, când domnul Băsescu a câştigat cu 50 virgulă ceva la sută şi aia a fost diferenţa fundamentală”, a admis Victor Ponta la Antena 3.

În cazul în care ar deveni preşedintele României, Victor Ponta mai spune că ar desemna un premier liberal, dar care, cel mai probabil, nu va fi Crin Antonescu, pentru că acesta nu şi-a exprimat niciodată dorinţa de a conduce Executivul:

Dacă aş fi preşedinte, funcţia de premier ar trebui să revină altcuiva, nu unui reprezentant al PSD. (...) Aş nominaliza un liberal. Nu ştiu dacă neapărat domnul Antonescu îşi doreşte acest lucru, să fie prim-ministru. Nu şi-a dorit niciodată, din câte ştiu eu”, a declarat premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri