Victor Ponta, avertisment pentru "fiecare ministru"

Data publicării:
GUVERN

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a afirmat că fiecare ministru trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu până la momentul în care şeful statului va publica decretul de eliberare din funcţie, în caz contrar riscând să răspundă penal şi contravenţional.

Victor Ponta a spus că toţi miniştrii trebuie să-şi desfăşoare activitatea conform atribuţiilor pe care le au. ”Dacă este ceva urgent - Doamne fereşte, se întâmpă un accident - doamna Carmen Dan trebuie să vină la servici. Este obligată legal în următoarele 15 zile, altfel răspunde penal şi civil. Orice ministru care nu îşi îndeplineşte atribuţiile”, a exemplificat Victor Ponta.

El a precizat că obligativitatea miniştrilor de a-şi îndeplini sarcinile care le incumbă încetrează doar atunci când Monitorul Oficial publică decretul prezidenţial de eliberare din funcţie.

”Până la acea secundă fiecare ministru răspunde civil, penal şi contravenţional dacă nu-şi îndeplineşte atribuţiile. Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru şi sper ca domnul Dragnea să nu le ceară să nu-şi facă îndatoririle legale ameninţându-i cu excluderea din partid. Deşi am ajuns într-o situaţie dincolo de o limită a absurdului, sper să nu meargă mai departe în acest sens”, a mai spus Ponta.

Premierul Sorin Grindeanu a trimis la Cotroceni demisiile lui Carmen Dan şi a lui Sevil Shhaideh şi propunerile de numire a lui Augustin Jianu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, iar el însuşi preia Internele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri