Victor Ponta candidează la prezidențiale, dacă sondajele îl vor credita cu cele mai mari şanse

Data publicării:
VICTOR PONTA-AFP Mediafax Foto-DANIEL MIHAILESCU-1

Victor Ponta spune că sondajele vor stabili candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

Prima opțiune este refacerea USL și un candidat alături de PNL. A doua variantă este aceea de a sprijini unul din candidaţii care sunt doriti de poporul român. Mugur Isărescu, daca va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu. De la noi din partid domnul Geoană și cu mine suntem cei care putem candida cu şanse”, a spus Victor Ponta.

Potrivit ultimelor cercetări sociologice, din această listă Victor Ponta este singurul creditat cu şanse să câştige alegerile prezidenţiale indiferent de contracandidat.

Aceleaşi sondaje arată şi faptul că premierul are o cotă de încredere mai mare decât Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Oprescu şi Mircea Geoană.

Optimismul din sondaje a fost preluat de liderii filialelor PSD, care i-au transmis lui Victor Ponta că ar trebui să îşi asume candidatura la preşedinţie. Şi partenerii de guvernare doresc ca premierul să se înscrie în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Vă doresc să îl convingeţi dumneavoastră pe Victor Ponta să candideze la funcţia de preşedinte al României”, a spus Daniel Constantin, președintele PC.

Îndemnul liderului PC a fost preluat imediat de femeile social-democrate.

„Eu cred că, cu noi aici, domnul Ponta niciodată nu o să spună că nu face acest lucru. Avem nevoie de funcția supremă din acest stat”, a spus Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD.

În ciuda susţinerii, premierul spune că ar prefera să rămână la Palatul Victoria.

„Eu îmi doresc să rămân prim-ministru, aşa cum m-am angajat, însă vom stabili în acest număr foarte restrâns de persoane cine va deveni candidatul, dacă nu se reface USL”, a precizat premierul.

Victor Ponta, cotat cu prima şansă în sondaje

Intenţii de vot la prezidenţiale

Victor Ponta - Klaus Iohannis

53% - 47%

Victor Ponta - M.R. Ungureanu

57% - 43%

Victor Ponta - C. Antonescu

72% - 28%

Sursa: CSCI, februarie 2014

Topul încrederii în politicieni

Victor Ponta - 24%

Mugur Isărescu - 23%

Klaus Iohannis - 23%

Sorin Oprescu - 18%

Crin Antonescu - 18%

Sursa: CSOP, martie 2014

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri