Victor Ponta cere DNA să-l ancheteze pe Klaus Iohannis

Data publicării:
victor ponta poza klaus iohannis - digi24

Plecând de la nominalizările pentru ambasadori făcute de preşedintele Klaus Iohannis, Victor Ponta scrie că, în condiţii normale, ar urma un lanţ de evenimente care ar duce la cercetarea penală şi la demisia preşedintelui.

„DNA să ceara începerea urmăririi penale contra Dlui. Klaus Iohannis pentru săvârșirea infracțiunii de "Conflict de interese" prevăzuta de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece: În exercitarea atribuțiilor de serviciu ... a participat la luarea unei decizii ... prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani", scrie fostul premier pe contul său de Facebook.

Victor Ponta consideră şi că ar fi normal ca românii să demonstreze în stradă împotriva preşedintelui, aşa cum au făcut după tragedia din Clubul Colectiv. Manifestaţiile de la începutul lunii noiembrie 2015 au provocat demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier.

„Tinerii frumoși și liberi care au cerut "un alt fel de politică" vor ieși diseară în stradă să ceara demisia Președintelui vinovat (așa cum fac în aceste zile în Brazilia, Franța etc.)”, mai spune Victor Ponta.

„Cu ocazia demisiei, Dl. Iohannis va fi cercetat penal și pentru fals și uz de fals, fapte comise în vederea obținerii în mod fraudulos a unei case în Sibiu, așa cum a stabilit deja prin hotărâre definitivă Curtea de Apel Brașov. Și sigur va fi solicitat de către ANAF să restituie suma de 600 milioane încasată fără drept ca și chirie pentru casa obținută în mod fraudulos”, crede fostul premier că ar fi următoare etapă.

„Eu cred că România este un stat de drept în care toți suntem egali în fața legii și răspundem pentru faptele noastre - sau NU?!”, spune Victor Ponta în încheierea mesajului său.

Citiţi şi:

Diplomatul care a făcut reclamă fără acordul MAE, propus ambasador în Croația

EXCLUSIV. Cum sunt numiți la post ambasadorii. Explicațiile ministrului de Externe, Lazăr Comănescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri