Victor Ponta, cronica unei candidaturi anunțate

Data publicării:
pontaa psd-1

Despre candidatura lui Victor Ponta la preşedinţie se vorbeşte de multă vreme, însă premierul a tot ocolit subiectul. Confirmarea definitivă din partea sa a venit la sfârşitul săptămânii trecute.

Ion Iliescu spune că, la 41 de ani, premierul este prea tânăr ca să devină preşedinte. Dar recunoaşte că interesele partidului îi cer să candideze.

Semnale despre candidatura lui Victor Ponta au fost lansate cu luni în urmă. Pe 8 martie, femeile din partid i-au cerut să intre în cursa pentru prezidenţiale.

Eu îmi doresc să rămân prim ministru aşa cum m-am angajat. De la noi din partid, atât cât mă uit, domnul Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse”, declara Victor Ponta.

În luna mai, campania pentru europarlamentare s-a transformat în campanie electorală pentru prezidenţiale. Mai mulţi lideri PSD i-au cerut imperativ să candideze, iar aliaţii din PC şi UNPR s-au grăbit să îşi declare oficial susţinerea. Abia la sfârşitul lunii iunie, în urma unei întâlniri informale cu şefii de filiale, Victor Ponta a recunoscut că se gândeşte să candideze pentru Cotroceni.

Le-am spus colegilor mei că, dacă există sprijinul lor, sunt pregatit pe 1 august să le cer sprijinul pentru a candida la funcția de președinte”, a spus Victor Ponta.

Candidatura lui Victor Ponta va fi confirmată oficial de un congres al Partidului Social Democrat. Dar în Bucureşti au apărut deja corturi inscripţionate cu mesajul „Victor Ponta preşedinte”, în care se strâng semnături.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri