Victor Ponta: Educaţia şi Sănătatea să meargă, cel puţin în zona salarială, în acelaşi ritm

Data publicării:
ponta costum birou facebook-2

Premierul Victor Ponta a vorbit în şedinţa de guvern de astăzi despre majorarea salariilor medicilor de la 1 octombrie cu 20%. El a ţinut să precizeze că majorarea se aplică la salariile actuale ale angajaţilor din întreg sistemul medical.

În plus, Victor Ponta s-a adresat Rovanei Plumb, ministrul Muncii, întrebând-o dacă a găsit o soluţie de majorare a salariilor asistenţilor sociali. Cum aceasta a dat un răspuns negativ, primul ministru i-a replicat că o aşteaptă cu o soluţie. „Asistenţii sociali au o activitate la fel de importantă, din punctul meu de vedere, ca cei din sistemul sanitar”, a spus premierul.

Victor Ponta a vorbit şi despre salariile din Educaţie. “Educaţia şi Sănătatea sunt cele două domenii nu doar de interes şi de importanţă naţională, dar care trebuie să meargă împreună. Şi, atunci, găsim soluţia prin Legea Salarizării, în sistemul bugetar, prin aplicarea acordurilor pe care le avem, în aşa fel încât, de fiecare dată, Educaţia şi Sănătatea să meargă, cel puţin în zona salarială, în acelaşi ritm”, a spus primul ministru.

Să nu apară discrepanţe între profesori şi medici sau între personalul nedidactic şi personalul auxiliar. Asta este obligaţia noastră, împreună cu doamna ministru Plumb, cu domnul Teodorovici (ministrul de Finanţe, n.r.). De acum încolo, sper că tot ce se adaugă la Educaţie să fie şi la Sănătate, (tot ce se adaugă, n.r.) la Sănătate (să fie şi la, n.r.) la Educaţie”, a mai spus Victor Ponta.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri