Victor Ponta: Executivul va trimite Parlamentului un program politic care să actualizeze programul de guvernare

Data publicării:
Victor Ponta Guvernul Romaniei - gov

ACTUALIZARE 17.34. Victor Ponta a anunțat că a găsit o „soluție politică” împreună cu președintele Traian Băsescu, șeful statului urmând să semneze decretele de numire a miniștrilor. Imediat după învestirea noilor miniștri, noul Guvern va adopta și va trimite către parlament un program politic care să actualizeze programul de guvernare, a mai spus premierul.

„Obiectul contestării la Curtea Constituțională dispare și Guvernul, de mâine, poate să își desfășoare activitate în stabilitate, urmând ca, săptămâna viitoare, să prezint Parlamentului aceste updatări ale programului de guvernare. Conform procedurilor prevăzute Constituție, dacă cineva din opoziție dorește să depună de cenzură, o va depune și Parlamentul se va pronunța”, a adăugat Victor Ponta.  

   _______________________________________________________________________________________________

Șeful Guvernului ar fi declarat, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorii statelor UE la București, că președintele Traian Basescu va numi miniștrii din noul Guvern în cursul acestei seri, la ora 19.00, potrivit unor surse citate de HotNews.ro.   

O întâlnire neprogramată a premierului cu ambasadorii din țările Uniunii Europene, departe de ochii presei, a avut loc miercuri într-una din vilele de protocol ale RAAPPS.

Întrevederea a intervenit după ce președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a lansat ideea reclamării lui Traian Băsescu la Bruxelles. El a anunțat la Parlament că se va plânge partenerilor din Uniunea Europeană de președintele Traian Basescu și le va scrie despre instabilitatea pe care acesta o creează în vremuri în care nu e nevoie de instabilitate.

Nemulțumirea este legată de refuzul președintelui de a semna învestirea noilor miniștri din cabinetul Ponta III. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri