Victor Ponta în 2006: „Un fost prim-ministru v-a zis să-i număraţi ouăle. Nu o să trăim acest moment cu Tăriceanu”

Data publicării:
Clipboard01

Reevaluările politice nu sunt doar apanajul preşedintelui Traian Băsescu. Premierul Victor Ponta are propria istorie de schimbări de macaz în declaraţii, în funcţie de interesul politic. Cel mai recent exemplu este cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, pe care îl numea în urma cu opt ani Slăbiceanu, Moliceanu şi Răzgândeanu. De-a lungul timpului, cuvintele premierului la adresa lui Gabriel Oprea sau Victor Ciorbea s-au transformat şi ele din ironii în aprecieri.

28 iunie 2006, Victor Ponta:

Domnul Slăbiceanu, Moliceanu... cum îi mai spuneţi... Răzgândeanu! Un fost prim-ministru a venit în faţa Parlamentului şi v-a zis să-i număraţi ouăle. Nu o să trăim acest moment cu Tăriceanu. Nu o să vină, pentru că nu avem ce să-i numărăm, din păcate...

1 august 2014, acelaşi Victor Ponta:

Bineînţeles că nu-l consider pe Călin Popescu Tăriceanu, pe dumneavoastră, duşmani politici. Dacă Călin Popescu Tăriceanu va fi ales preşedinte, prin voinţa românilor, vom lucra foarte bine împreună.

Victor Ponta a făcut constant reevaluări politice. În trei ani, în opinia premierului, ministrul Gabriel Oprea s-a transformat dintr-un traseist politic într-un partener de guvernare.

16 septembrie 2011, Victor Ponta:

UNPR nu există, este doar o anexă a PDL. În toate sondajele are sub 1%. Traseismul politic ar trebui sancționat! (sursa: România Liberă)

Calificativele premierului sunt ignorate acum de Gabriel Oprea: „Îmi doresc ca Victor Ponta să fie preşedintele României. Va fi primul preşedinte care nu a avut nimic de a face cu regimul comunist”, a spus ministrul chiar marţi.

O altă relaţie pe care premierul a reconsiderat-o a fost cea cu Victor Ciorbea. De la certurile în platourile de televiziune la numirea în funcţia de Avocat al Poporului, peste cei doi protagonişti au trecut aproape şase ani.

1 iunie 2008, Victor Ciorbea către Victor Ponta:

Am şcoala de trei ori cât tine, nu numai vârsta! Deci rămâi liniştit. Şi taci din gură. Iar în materie de drept, habar n-ai. Vorbeşti de justiţie şi esti în afară de orice.(sursa: Realitatea TV)

14 aprilie 2014, Victor Ponta despre noul Avocat al Poporului:

Domnul Ciorbea a fost prim-ministru, a fost un membru de seamă al Partidului Popular European. Cred că îşi va exercita funcţia cu toată demnitatea şi cu respectarea Constituţiei.

Premierul s-a repoziţionat şi faţă de Partidul Poporului. Deşi a avut schimburi de replici caustice cu Dan Diaconescu, PSD a încheiat un protocol de colaborare cu partidul acestuia.

1 octombrie 2012, Victor Ponta:

Tot ceea ce a făcut în această perioadă domnul Dan Diaconescu va constitui obiectul sesizării pe care o voi înainta organelor abilitate.

2 noiembrie 2012, Dan Diaconescu:

Am ales colegiul lui Victor Ponta. Fata mea l-a preferat pe Victor Ponta, ea se distrează când îl vede la televizor şi-l aseamănă mereu cu Mickey Mouse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri