Victor Ponta, în SUA: Nu am fost întrebat de corupția din România, ei știu că justiția este independentă

Data publicării:
ponta oameni de afaceri americani

„Nu pot să comentez, pentru că nu e vorba de niciun ministru al cabinetului pe care îl conduc. Singurele informații pe care le am sunt și cele pe care le-am prezentat public, constatate de către Corpul de Control al primului-ministru referitoare la nereguli grave și ilegalități comise de către miniștrii Funeriu și Vreme, dacă nu mă înșel. Alte lucruri nu cunosc și nu pot să comentez”, a declarat premierul, după o întâlnire cu oameni de afaceri pe care a avut-o la Houston, în SUA.

La observația jurnaliștilor că Ecaterina Andronescu este și ea pe listă, premierul a spus că el nu are această informație și a adăugat că justiția trebuie să-și facă datoria.

Șeful Guvernului a fost întrebat de Digi24, în acest context, dacă la întâlnirile de vineri cu marile corporații americane a fost întrebat despre corupția din România, dacă există o îngrijorare și dacă există percepția că este o piedică în calea afacerilor. „Nu, sincer nu m-au întrebat de așa ceva, pentru că știu foarte bine că suntem o țară europeană, că suntem un partener serios și că suntem o societate în care justiția este independentă”, a răspuns premierul.

„Cred că e o temă mai mult acasă de discuții și eu spun următorul lucru: pe de o parte, ca justiția să facă curățenie e un lucru foarte bun. Pe de altă parte, să ne tot autoflagelăm, să tot spunem noi, de acasă, ce răi suntem e un lucru pe care nu-l face nicio țară, pentru că e o prostie. Îți afectează imaginea și interesele”, a adăugat Victor Ponta. „România este o țară democratică, o țară cu justiție independentă, cred că această temă, dacă o folosim politic, e o temă împotriva României. Dacă o folosim doar ca justiția să-și facă datoria e foarte bine”, a conchis premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri