Victor Ponta: Nu avem de ce să plătim taxă pentru TVR

Data publicării:
VICTOR PONTA DNA ORADEA agerpres
Foto: Agerpres

Fostul premier Victor Ponta, deputat PSD, a afirmat luni că este în favoarea eliminării taxei radio-tv, dar, dacă a decis contrariul Comisia de buget, rămâne și el adeptul eliminării a 101 taxe din 102 propuse inițial în proiectul de lege al PSD, informează Agerpres.

VICTOR PONTA DNA ORADEA agerpres
Foto: Agerpres

Eu cred că nu avem de ce să plătim taxă pentru TVR, că e o chestie rămasă de pe vremuri și de altfel propunerea din lege și explicată și de Liviu Dragnea nu era să nu rămână bani la TVR. Trebuie să rămână, că trebuie să-i laude cineva și pe Iohannis, Cioloș din bani publici, doar că nu mai plătesc oamenii povestea aia cu bonul de curent electric, acum sunt firme private care încasează. Dar, mă rog, dacă s-a ajuns la această soluție, mă interesează cele 101 care se scot, nu acea una care rămâne, cu care oricum aș fi fost de părere că nu trebuia să fie plătită de oameni, ci de buget”, a declarat Victor Ponta.

Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților a avizat favorabil, luni, cu numai o abținere, proiectul de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea unor taxe nefiscale, membrii comisiei stabilind, însă, ca taxa radio-tv să rămână în vigoare.

Astfel, între taxele care vor fi eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

Amendamentul ca taxa radio-tv să nu fie eliminată a aparținut membrilor comisiei și a fost votat în unanimitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri