Victor Ponta: Nu mă bucur de răul niciunui om. Mă bucur de răul domnului Băsescu pentru că nu îl consider exact un om

Data publicării:
ponta consiliu national psd mediafax

El i-a rugat pe membrii PSD, la Consiliul Naţional, să lase deoparte supărările, reproşurile şi nemulţumirile, arătând că nu trebuie să fie dezamăgiţi deoarece partidul este la guvernare într-o alianţă foarte solidă şi are cei mai mulţi parlamentari şi aleşi locali.

"Vreţi să fim în opoziţie? Poate o să fe mai simplu. PSD este însă ca pasărea Phoenix şi, de câte ori alţii îi cântă prohodul, renaşte din propria cenuşă", le-a spus Ponta membrilor PSD.

Liderul PSD i-a asigurat că este mai înţelept după experienţele din ultima perioadă, amintind în acelaşi timp că alegerile prezidenţiale au fost pierdute şi în 1996 de către Ion Iliescu, şi în 2004 de către Adrian Năstase.

Am greşit ca şi Năstase în 2004, crezând că alegerile prezidenţiale se câştigă doar cu raţiune, cu prezentarea a ceea ce ai făcut. Nu e adevărat, turul doi înseamnă emoţii, vot contra cuiva. Da, am făcut aceeaşi greşeală, n-am realizat după primul tur, când am zis că cei mai mulţi văd ce am făcut, n-am realizat că se va crea emoţie. Şi eu, dacă locuiam în străinătate şi vedeam cozile, aş fi venit să votez contra lui Ponta pentru ceea ce s-a întâmplat. Şi eu, dacă citeam cu două zile înainte de turul doi că Ponta şi Tăriceanu vor să renunţe la cota unică, aş fi venit la vot să nu oprească cota unică. Dacă aş fi văzut pe reţelele de socializare că Ponta duce România în Rusia, aş fi venit să votez contra lui Ponta. Dacă aş fi văzut la tv că îi spune unui ministru, o doamnă pe care iubesc şi o apreciez, Doina Pană, "fă, Doina", aş fi zis: cum să aleg preşedinte pe cineva... Să ne gândim foarte bine că trebuie să avem realizări, proiecte, dar nu trebuie să uităm că turul doi e despre emoţii. În 2019, dacă vrem să câştigăm, trebuie să înţelegem acest adevăr cu care ne-am confruntat de fiecare dată în turul doi”, a spus liderul PSD.

În altă ordine de idei, el le-a spus membrilor PSD că trebuie să aibă încredere şi să îşi ducă „sarcina până la capăt”.

„Fac apel la lideri, începând cu mine, nu are rost să ne plângem, să ne jeluim. Ce să fac? Să zic că socru-meu e urmărit penal, cumnatul meu, mama mea.... Din momentul în care am intrat în politică mi-am asumat aceste lucruri, familia mea e alături de mine. Orice fel de încercare de acest fel mă face mai puternic, vă rog pe toţi să nu ne plângem şi să ne ducem mai departe sarcina cu care am fost învestiţi.

Să nu ne lamentăm! Sunt convins că se va face dreptate şi noi vom câştiga.

Nu mă bucur de răul nimănui, cred în Dumnezeu şi cred că te pedepseşte dacă te bucuri de răul altuia, nu mă bucur când văd adversari politici cu cătuşe, dar cred în dreptate şi cred că dreptatea şi justiţia trebuie să fie egale pentru toţi, iar cei vinovaţi să plătească.

Nu mă bucur de răul niciunui om. Mă bucur de răul domnului Băsescu pentru că nu îl consider exact un om, ci un rău pentru România, cred că oamenilor li se va face dreptate în curând”, a fost mesajul lui Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri