Victor Ponta: Nu mă dezic de Adrian Duicu

Data publicării:
ponta tribuna-1

„Cred că la Mehedinţi vom lua mai multe voturi. Nu mă dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa (preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, urmărit penal într-un dosar privind licitaţiile trucate-n.r.), nici de ceilalţi care doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine au probleme. Ştiam foarte bine că vom avea probleme până în noiembrie. De curând am văzut un breaking news cu percheziţii la Piatra Neamţ, după care domnul Pinalti, un om simpatic pe care îl apreciez, a trecut la PMP. Ce să fac? Să îi zic şi lui Duicu să treacă la PMP?”, a declarat Victor Ponta.  

„Sunt absolut convins că, aşa cum în România preşedinţii de consilii judeţene sunt oamenii cei mai votaţi şi în care românii au cea mai mare încredere - chiar dacă sunt şi ţintă pentru procurori, asta vine odată cu popularitatea şi cu faptul că sunt votaţi şi, atunci, e şi o meserie periculoasă”, a declarat în urmă cu câteva zile premierul Victor Ponta.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie şi preşedintele PSD Orşova au fost arestaţi preventiv vineri, pentru 30 de zile.

Procurorii spun că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi-a folosit influenţa pentru ca două terenuri din Orşova să ajungă la familia lui Ştefan Ponea,şeful Poliţiei Mehedinţi, în schimbul unor servicii pe care i le făcea acesta. Adrian Duicu i-ar fi promis comisarului șef şi menținerea în funcție și chiar o avansare la București. La rândul său, Ștefan Ponea s-ar fi arătat dispus să intervină la Curtea de Apel Craiova, unde șeful Consiliului Județean se luptă cu Agenţia Naţională de Integritate într-un proces de conflict de interese.  

PSD se confruntă cu un val de anchete care au ca ţintă preşedinţii de consilii judeţene. Şeful de la Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal pentru luare de mită şi abuz în serviciu, iar fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, este cercetat pentru trafic de influenţă.

Şi preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi a fost eliberat din arest, sub control judiciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri