Victor Ponta: O să guvernăm ţara doar cu Puie Monta?

Data actualizării: Data publicării:
PONTA
Foto: Digi24

Scrutinul din noiembrie 2014 revine în actualitate, după ce fostul candidat la prezidenţiale Victor Ponta a reuşit să revolte diaspora cu o declaraţie controversată. Victor Ponta a afirmat că, în 2014, cozile la vot în străinătate erau formate din oameni care se puneau de 3-4 ori la rând pentru a fi daţi la televizor. Cei vizaţi şi-au dat aseară întâlnire la ora 20:00, pe pagina de profil a politicianului. Ei i-au comunicat deja o foarte cunoscută urare, derivată din numele său şi o expresie injurioasă.

PONTA
Foto: Digi24

Victor Ponta susţine că membrii guvernului Cioloş şi liberalii discută doar despre „voturi şi poziţii pe listă”, în contextul în care în opinia publică s-a vehiculat că mai mulţi miniştri ar putea candida la alegerile parlamentare pe listele PNL. Fostul prim-ministru se întreabă, retoric, dacă urmează să „guvernăm ţara doar cu PuieMonta”.

„Totul acum la PNL şi guvernul tehnocrat este doar despre voturi şi poziţii pe lista-chiar şi «interesul» pentru Diaspora, despre care nu a mai vorbit nimeni şi pentru care nu a mai făcut nimeni nimic după alegerile din 2014 (cu excepţia legii stupide concepute de Mihai Voicu, PNL şi promulgate de domnul Iohannis, care a dus la 8000 de persoane înscrise pe listele electorale în Diaspora)!!! Despre guvernarea de anul asta ZERO, despre programul de guvernare al PNL + Tehnocraţi în 2017 ZERO, şi o să guvernăm ţara doar cu PuieMonta???”, a scris Victor Ponta pe Facebook, după ce mii de oameni au lăsat același comentariu: „Puie Monta!”. 

Fostul lider social-democrat susţine românii votează PSD şi ALDE pentru că „măcar ştiu că guvernează bine”. „Ceilaţi votează doar contra şi o să păţească la fel ca la alegerile locale”, a mai scris el.

Ministrul Fondurilor Europene a declarat, duminică la Digi24, că îşi doreşte să existe o formulă prin care să continue proiectele şi după alegerile parlamentare. Cristian Ghinea a lăsat să se înţeleagă că o posibilă candidatură s-ar face împreună cu premierul Dacian Cioloş şi alţi miniştri.

„Nu pot să neg că aş dori să existe o formulă de a continua. Pe de altă parte sunt foarte liniştit că am şi eu timp să mai citesc o carte. Nu este decizia mea. E decizia premierului Dacian Cioloş. Suntem o echipă şi nu o să fac un pas de capul meu singur”, a spus Ghinea, întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, în contextul în care liderii liberali i-au făcut o ofertă de a se regăsi pe listele PNL.

Întrebat dacă, în cazul în care va candida, o va face cu echipa de la Palatul Victoria, Ghinea a spus: „Voi candida într-o formulă pe care o decide, sau nu o decide, Dacian Cioloş”.

Întrebat dacă a discutat despre acest subiect cu premierul Dacian Cioloş, ministrul Fondurilor Europene a răspuns afirmativ.

„Am discutat (n.r. - cu Cioloş). Nu pot să vă spun (n.r. - care a fost răspunsul). O să aflaţi la momentul respectiv. Tot decizia lui Dacian Cioloş este”, a spus Ghinea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri