Victor Ponta: O să solicităm un alt moment, dacă președintelui îi e atât de drag să fiu la studioul de cinematografie Cotroceni, o să mă duc

Data publicării:
ponta microfoane parlament captura

Șeful Guvernului a fost la Chișinău, apoi a fost la Reuniunea diplomației și s-a întâlnit cu Catherine Ashton, Înaltul reprezentant al UE pentru politică externă. Premierul susține, însă, că a anunțat Administrația prezidențială că nu mai poate veni la ceremonia de la Cotroceni și că îl desemnase pe vicepremierul Gabriel Oprea să-l înlocuiască.

Președinția reproșează, însă, într-un comunicat, că premierul a informat despre modificarea programului cu numai 10 minute înainte ora stabilită inițial - 18.00: „Ziua și ora de desfășurare ale ceremoniei au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului României, însă, miercuri, 27 august a.c., la ora 17.50 Cabinetul Prim-Ministrului României a informat Administrația Prezidențială, printr-o adresă, că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu participă la ceremonie deoarece va lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române”.

„E un lucru serios și nu-mi place să ne jucăm cu astfel de lucruri”, a comentat premierul, care a infirmat suspiciunea președintelui că nu l-ar mai susține pe Darius Vâlcov pentru postul pentru care l-a nominalizat. Premierul s-a declarat dispus să facă pentru a treia oară o nominalizare în scris a acestuia.

„Din câte cunosc, în legi, regulamente, nu există obligativitatea prezenței premierului. Am considerat că e politicos, așa cum am făcut și în alte ocazii, să desemnez unul din vicepremieri”, a declarat Victor Ponta.

„N-am stat să citesc ziarul sau să beau cafea. M-am adresat tututor celor care reprezintă România pe plan internațional și am avut o discuție extrem de utilă cu un înalt oaspete”, a adăugat șeful Executivului.

Întrebat ce se va întâmpla acum, Victor Ponta a spus că va solicita Președinției un alt moment pentru depunerea jurământului de către Darius Vâlcov, dar a precizat că joi se va afla în Turcia și a mai spus că nu va discuta direct cu președintele, ci vor avea un dialog „instituțional”, în scris.

„O să solicităm alt moment și dacă îi e atât de drag de mine președintelui să merg la studioul de cinematografie Cotroceni, o să mă duc. Nu știam că-i sunt atât de drag”, a menționat ironic Victor Ponta. El s-a referit la precedenta ocazie când a fost la Cotroceni, împreună cu ministrul de Finanțe Ioana Petrescu, când fusese invitat să prezinte sursele de acoperire a deficitului bugetar ca urmare a reducerii CAS la angajatori. După întrevedere, premierul a spus că președintele a jignit-o pe doamna ministru, iar în replică, Președinția a dat publicității înregistrarea video a discuțiilor.

Imediat după justificările premierului cu privire la absența sa, miercuri, de la Cotroceni. Administrația prezidențială a anunțat că Traian Băsescu va face declarații de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri