Victor Ponta: PNL susține declarațiile Ambasadorului Ungariei la București

Data publicării:
ponta costum birou facebook-1

 

Foto: Facebook Victor Ponta

O știre importantă, pentru că ne arată ce urmează pentru România în viitor - PNL susține declarațiile Ambasadorului Ungariei la București și ale oficialilor maghiari care privesc țara noastră. Întrebare (cu două posibile răspunsuri):

1. Au primit ordin de la PPE să spună asta (deci sunt doar slugarnici);
2. Sunt în stare de orice compromis ca să ajungă la Putere (ceea ce arată o capacitate de a fi ticăloși peste tot ce am văzut în ultimii 25 ani)!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

O știre importantă, pentru că ne arată ce urmează pentru România în viitor - PNL susține declarațiile Ambasadorului...

Posted by Victor Ponta on Monday, August 17, 2015

Reacția premierului vine după ce secretarul executiv al liberalilor a declarat că „prin comportamentul său, Victor Ponta oferă un bun exemplu de lider etno-populist ce acţionează împotriva intereselor ţării pe care o reprezintă. (...) De când Victor Ponta este în fruntea Guvernului, relaţia României cu Ungaria s-a înrăutăţit semnificativ, în paralel cu un dezinteres profund al Guvernului pentru soarta românilor din ţara vecină. Atunci când îi atacă pe oficialii maghiari, Victor Ponta uită să spună că Departamentul Politici pentru Românii de Pretutindeni din cadrul MAE sprijină pentru anul în curs doar trei proiecte ale românilor din Ungaria, dintr-un total de 140 de proiecte finanţate, cu o sumă mai mică de 30.000 de euro în total”.

Tensiunile Budapesta-București s-au accentuat în ultima săptămână după ce însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ungariei la Bucureşti a făcut mai multe declaraţii despre autonomia Ţinutului Secuiesc şi a acuzat autorităţile române de rea voinţă pentru că refuză să termine 10 drumuri transfrontaliere între cele două țări şi pentru că nu asigură folosirea limbii maghiare în administrația publică și în educație. La scurt timp el a fost convocat la MAE pentru explicații iar Victor Ponta a declarat că „a exagerat cu obrăznicia”.

Citiți și: Convocare sau audiență solicitată? Neînțelegeri între diplomații ungari și români

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri