Victor Ponta, reacţie la acuzaţiile Elenei Udrea: 99% din ce spune ea sunt lucruri fanteziste

Data publicării:
victor ponta psd congres FB

„99% din ce spune Elena Udrea, nu ştiu dacă e adevărat sau nu, că în general sunt lucruri extrem de spectaculoase care pot fi şi fanteziste.

Vă asigur că nici ea, nici alte doamne sau domni nu m-au influenţat în niciun fel şi nu au venit să spună de doamna Kovesi că e bună sau rea. Decizia pe care am luat-o referitor la propunerea doamnei Kovesi s-a bazat pe faptul că instituţiile internaţionale cu care România colaborează, în primul rând CE, dar şi SUA, partenerii noştri, mi-au transmis în discutii că e important pentru România să aibă în fruntea DNA o persoană cu credibilitate. Nu trebuia să îmi placă mie, ci trebuia să aibă credibilitate. Numele meu mai apare în acest House of Card de România ca să fie pentru dumneavoastră mai palpitant”, a declarat astăzi Victor Ponta.

Elena Udrea a susținut că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, „are o foarte bună relație” cu directorul interimar al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea.

„Dl. Coldea este cel care, în acest moment, deține această putere, pentru că, pe de o parte, deține toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor, pe de altă parte are o foarte bună relație cu dna Kovesi. Și vă spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în funcția de procuror DNA”, a spus Elena Udrea în interviul acordat HotNews.ro.

Transcript interviu Elena Udrea pentru HotNews.ro.

Dan Tăpălagă: În ce sens ați intervenit?

Elena Udrea: În sensul în care dl Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor și numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe președintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruța Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruța Kovesi. 

Dan Tăpălagă: Cum adică a fost o propunere a domnului Coldea?

Elena Udrea: Adică dl Traian Băsescu evident că o susținea pe Codruța Kovesi, dar ea era plecată între timp din țară.

Cristian Pantazi: Era la Bruxelles, trimisă a Guvernului.

Elena Udrea: Da. Și cel care a propus revenirea dânsei a fost dl Coldea.

Dan Tăpălagă: De unde ați scos informația asta, cine v-a spus asta?

Elena Udrea: La acel moment, această discuție - dar, încă o dată spun, a fost un nume pe care și-l dorea și președintele foarte mult, dar ideea ca dânsa să se întoarcă de acolo a venit de la Florin Coldea. 

Dan Tapalagă: Păi adineauri ați spus că dvs. ați susținut-o.

Elena Udrea: Nu, eu am spus că eu am fost cea care a discutat cu dl Victor Ponta numirea dnei Codruța Kovesi. 

Dan Tăpălagă: Păi, stați puțin. Ori Traian Băsescu a susținut-o, ori dvs, ori Florian Coldea, că nu se mai înțelege nimic în clipa asta?

Elena Udrea: Am spus că propunerea ca dânsa să se întoarcă de la Bruxelles a venit de la dl Coldea. Traian Băsescu și-a dorit foarte mult ca Codruța Kovesi să fie procuror DNA, dar Victor Ponta nu dorea acest lucru. 

Dan Tăpălagă: Dar cine v-a spus toate astea?

Elena Udrea: Păi, faptul că Victor Ponta nu dorea era evident și știam de la președinte. Dar era evident, pentru că spunea pe toate părțile că nu dorește. Iar eu am fost cea care a mers la Victor Ponta să discut tocmai numirea Codruței Kovesi în funcție.

Dan Tăpălagă: Când?

Elena Udrea: Într-o seară, în 2013, la biroul dlui Victor Ponta, pe care îl are în blocul în care locuiește. Am discutat atunci cu dl. Ponta și unul din argumentele pe care le avea, obiecțiile pe care le avea era tocmai faptul că era extrem de apropiată sau că ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul din ele. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri