Victor Ponta: Rectificarea e pozitivă, avem patru miliarde lei în plus față de cât era prevăzut

Data publicării:
PRESA STRAINA PONTA-1

Ideea e următoarea, ca să înţeleagă toată lumea, că e cu cifre şi nimeni nu le înţelege. Conform legii bugetului de stat, aprobat de Parlamentul României, în consultare cu instituţiile internaţionale, pe primele 6 luni, România trebuia să aibă un deficit de 13 miliarde de lei, adică să cheltuiască mai mult decât să încaseze. Pe primele 6 luni, România are un plus de 4 miliarde de lei, deci nu a cheltuit mai mult decât a încasat, ci a încasat mai mult decât a cheltuit. Asta înseamnă că putem să dăm toţi banii pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, care nu era prevăzută în buget, pentru celelalte legi care, de asemenea, nu era prevăzut în buget, şi mă refer la diplomaţi, grefieri, personalul nedidactic şi tot rămânem cu bani. Asta trebuie să înţeleagă oamenii”, a spus Victor Ponta, înainte de şedinţa BPN al PSD.

Victor Ponta a adăugat că acest lucru înseamnă că rectificarea bugetară este pozitivă: „Dacă sunt mai mulţi bani decât în legea bugetului de stat, asta înseamnă rectificare pozitivă, ce se taie la Transporturi, se taie acei bani care erau prevăzuţi ca şi cofinanţare pentru proiecte care şi aşa nu se mai fac până pe 31 decembrie din motive de suspiciuni, de anchetă, investigaţii. E în fiecare an din ce în ce mai rău”.

Victor Ponta a mai insistat asupra faptului că sunt bani la buget: „Trebuia să fim cu minus 13 miliarde, suntem cu plus 4 miliarde, deci în limba română şi în toate limbile din lume, asta înseamnă rectificare pozitivă, că sunt mai mulţi bani decât sunt în bugetul de stat”.

De altfel, premierul a venit la sediul PSD fără cârje. „Mi s-a luat o greutate de pe umeri. De acum pot să merg mai uşor”, a spus premierul. El nu a vrut să ofere explicaţii în legătură cu starea sa de sănătate şi cu posibila plecare în Turcia, pe motiv că nu are legătură cu PSD.

Citiți și Prima rectificare bugetară din acest an. Cine primește și cine pierde bani

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri