Victor Ponta redevine premier

Data publicării:
Victor Ponta in carje sediu Guvern MediafaxFoto 09.07

 

Victor Ponta, la sediul Guvernului, după întoarcerea în țară. Foto: MediafaxFoto

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iulie a.c., Decretul privind încetarea interimatului în exercitarea funcției de prim-ministru. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Gabriel Oprea în exercitarea funcţiei de prim-ministru al Guvernului României. La aceeași dată, domnul Victor-Viorel Ponta îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de prim-ministru al Guvernului României”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Decretul semnat de Klaus Iohannis vine în urma unei scrisori trimise ieri de Victor Ponta, imediat după întoarcerea în țară.

Având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuțiilor de prim-ministru, vă rog să luați act, conform legii, de reluarea activității mele la Guvern, începând cu data de 9 iulie, și de încetarea interimatului în funcția de prim-ministru”, se arăta în scrisoarea lui Victor Ponta.

Premierul a fost internat în 14 iunie la clinica Medipol din Istanbul, unde a suferit o intervenție chirurgicală la genunchiul stâng. Victor Ponta se accidentase la picior în timpul unui meci de baschet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri