Victor Ponta s-a întors în ţară. Va merge mâine în Parlament pentru explicaţii privind alegerile din diaspora

Data publicării:
ponta in parlament - mfax-1


ACTUALIZARE 15.15. Victor Ponta a confirmat pentru Digi24 că va veni mâine la şedinţa de plen din Parlament pentru a da explicaţiile solicitate privind organizarea alegerilor în străinătate. 

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor a solicitat organizarea de urgenţă a unei dezbateri în cadrul acestui for legislativ, "cu participarea primului-ministru Victor Ponta", legat de modul în care au fost organizate alegerile în diasporă.

"Tema dezbaterii o reprezintă organizarea deplorabilă de către Guvernul României în secţiile de vot din străinătate a celor două tururi de scrutin pentru alegerea preşedintelui României", preciza în solicitare liderul grupului PNL, George Scutaru.

"Modul defectuos în care guvernul Ponta a organizat procesul electoral în străinătate a condus chiar şi la apariţia unor situaţii în care cetăţenii români din afara graniţelor ţării care s-au prezentat la vot şi nu au putut vota au fost umiliţi bruscaţi, ajungându-se inclusiv la confruntări cu forţe de ordine locală", se mai arăta în solicitarea PNL.

Victor Ponta și Mihnea Motoc, chemați în Parlament să dea explicații în legătură cu votul din diaspora

ACTUALIZARE 15.08. Victor Ponta a venit la Palatul Victoria.

 

Premierul Victor Ponta a revenit în Bucureşti cu o aeronavă a companiei Fly Dubai, care a aterizat pe aeroportul Henri Coandă în jurul orei 13.00.

În 18 noiembrie, premierul Victor Ponta şi-a delegat, prin decizie, atribuţiile de coordonare a Guvernului către vicepremierul Gabriel Oprea, pentru perioada 19-24 noiembrie.

Surse oficiale afirmau că premierul Victor Ponta va intra într-un scurt concediu, până la începutul săptămânii viitoare, deoarece a simţit nevoia unei scurte perioade de odihnă după alegerile prezidenţiale, pe care le-a pierdut în faţa lui Klaus Iohannis.

Citiți și: Adrian Năstase spune că i-a trimis două sms-uri lui Victor Ponta: Şi-a închis telefonul, nu a mai răspuns

Premierul Victor Ponta s-ar fi aflat, pentru câteva zile, în Abu Dhabi, Realitatea TV transmiţând o fotografie cu Ponta şi omul de afaceri Sebastian Ghiță, deputat PSD, şi precizând că imaginea este dintr-un club exclusivist din emiratul arab, din noaptea de sâmbătă spre duminică. În imagine, Ponta poartă o şapcă de blugi şi râde.

Duminică, în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi, a fost organizată ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, ediţia 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri