Victor Ponta, scutit de la audieri. Surse: Premierul se operează astăzi în Turcia

Data publicării:
7328999-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Victor Ponta a fost sfătuit de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să meargă pentru operaţia de la genunchiul stâng în Franţa, acolo unde şi-a făcut el o intervenţie asemnătoare acum 9 ani, după ce a derapat cu motocicleta.

Călin Popescu Tăriceanu: „E mai ușoară a lui (operația – n.r.), eu am avut o operație mai grea de ligamente. I-am dat un sfat, dacă vrea să apeleze la acelaşi chirurg cu recunoaștere profesională foarte mare”.

Premierul Victor Ponta a vorbit despre accidentarea lui acum trei săptămâni, într-o deplasare oficială la Tirana. S-a îndreptat şchiopătând spre preşedintele Albaniei şi i-a explicat incidentul. Premierul s-a lovit la piciorul stâng în timpul unui meci de baschet.

În 2006, fostul preşedinte Traian Băsescu a fost operat de hernie de disc la o clinică din Viena. El a ales o clinică din străinătate, după ce a fost evaluat la un spital din Capitală.

Un an mai târziu, fostul şef de stat apela la medicii din ţară pentru o nouă intervenţie chirurgicală. Operaţia la glanda tiroidă a fost făcută de chirurgii de la Spitalul Militar.

Tot în ţară s-a operat şi Ion Iliescu.

„Eu am avut două operații, ambele le-am efectuat în țară. Prima privind vezica biliară, în anii 90, am efectuat-o în spitalul Elias (...) și după anul 2000 am avut o a doua operație, plasarea unor stenturi pe artera coronariană, făcută în clinica profesorului Brădișteanu (...). Legat de efectuarea acestei a doua operații, am făcut un control și la Paris, într-o vizită pe care am făcut-o în anul respectiv. Dar operația propriu-zisă am făcut-o în țară. Ambele operații le-am făcut în București”, a spus fostul șef al statului.

În schimb, fostul premier Adrian Năstase a optat pentru clinicile din străinătate. El s-a tratat, în 2003, în Germania, unde a fost operat la glanda tiroidă, iar în martie anul acesta a fost în Franţa, unde medicii i-au montat un stent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri