Victor Ponta sesizează ambasadele: "Atacul lui Traian Băsescu la adresa justiţiei este de o gravitate deosebită"

Data publicării:
victor ponta gov ro-1

 

Premierul le cere acestora să transmită un mesaj de susţinere a independenţei CSM şi justiţiei în general, conform scrisorii postate pe pagina oficială a Guvernului.

Atacul preşedintelui Traian Băsescu la adresa magistraţilor, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil, precum şi indicaţia referitoare la câţi bani trebuie daţi pentru o operă a lui Brâncuşi reflectă o persoană incapabilă să îşi exercite funcţia, a afirmat ieri premierul Victor Ponta, imediat după declaraţiile făcute de Traian Băsescu.

Preşedintele l-a acuzat pe judecătorul Horaţius Dumbravă că „minte”, el precizând că îşi menţine integral declaraţia pe care a făcut-o atunci când a dat avizul de începere a urmării penale faţă de cinci foşti miniştri din dosarul Microsoft.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu:

"Sigur că o să încep cu tema la zi, cu decizia CSM-ului şi cu abordarea pe care a avut-o un domn judecător. Se pare că sunt magistraţi care ţin neapărat să facă politică şi au ajuns să o facă până şi mai prost decât o facem noi, politicienii. Astăzi, am înţeles că un domn magistrat a considerat că, în conferinţa mea de presă, am afectat justiţia pentru că aş fi dat date din dosar.

C. T. Popescu: Declarația domnului Băsescu e o intersecţie de Idi Amin Dada cu Hugo Chavez. Din asta a trăit Ceaușescu 25 de ani

Îmi pare rău că trebuie să o spun: domnul magistrat minte. Îmi menţin integral declaraţia pe care am făcut-o atunci când am anunţat cererea de începere a anchetei penale pentru cei cinci foşti miniştri. Deci, îmi menţin integral declaraţia".

O grupare de politicieni și ziariști aveau drept obiectiv să-i acopere pe cei care au făcut denunțurile la DNA și au adus în față informațiile despre Bittner.”

L-am sunat pe dl președinte al CSM, l-am informat despre punctul meu de vedere.

Intră, frate, în politică și lasă-te de magistratură. Astfel de atitudini, în fața CSM-ului, nu fac decât să discrediteze instituția după ce aceasta a devenit funcțională în șase-șapte ani.

Consider un incident nedorit, nu neapărat avertisment, ci o rugăminte: dacă sunt judecători dacă vor să facă politică, să intre în politică!

Nu mă poate împiedica dl magistrat să utilizeze informație și din alte surse. Îi dau o informație pe care nu o știe, să se ducă repede la CSM: în cazul EADS sunt nouă firme și persoane care se regăsesc și în dosarul Microsoft!".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri