Victor Ponta spune că nu este de acord cu proiectul autonomiei pentru maghiari

Data publicării:
victor ponta guvern - gov 2 -1

Premierul Victor Ponta este categoric împotriva unui proiect care să prevadă autonomia teritorială a elor trei judeţe cu populaţie majoritar maghiară: Harghita, Covasna şi Mureş.

Discuție Victor Ponta – jurnaliști:

Reporter: Spuneau (nr. liderii UDMR) că vor lansa în curând în dezbatere publică proiectul autonomiei teritoriale. Aţi avut vreo discuţie pe această temă?

Victor Ponta: Nu.

Reporter: Dar veţi fi de acord cu aprobarea în Parlament a unui astfel de proiect?

Victor Ponta: Nu. Cam cât de clar trebuie să vă răspund?

Propunerea de proiect care are până în acest moment 100 de articole va fi înmânată de liderii UDMR organizaţiilor teritoriale pentru ca aceştia să poată face propuneri de modificare.

„Acest proiect seamănă foarte mult cu proiectul din Tirolul de Sud, care funcționează bine mersi din 1992 și nu se sperie italienii că în Tirolul de Sud există o autonomie. E o a 16-a regiune economic formată din cele trei județe. Nu se desființează județele, ci formează o regiune”, a spus săptămâna trecută Laszlo Borbely, membru UDMR.

Presa a relatat miercuri că proiectul UDMR ar prevedea instituirea funcției de președinte al regiune formate din județele Mureș, Covasna și Harghita, însă liderii UDMR asu evitat să confirme această informaţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri