Victor Ponta spune că separarea funcţiei politice de cea administrativă i se aplică inclusiv lui. „Doar nu sunt eu o excepţie”

Data publicării:
victor ponta miting

Întrebat dacă susţine propunerea preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, privind separarea funcţiei administrative de funcţia politică, Ponta a răspuns: „Ccred că este o propunere corectă şi cred că, ca orice principiu, se aplică la toată lumea, fără excepţi”.

Întrebat dacă acest principiu i se aplică şi lui, în condiţiile în care este şi preşedinte de partid, şi premier, Ponta a răspuns: "Bineînţeles, doar nu sunt eu o excepţie".

„Este ideea de a departaja funcţiile politice de cele administrative. Nu există excepţii, ci doar o regulă”, a mai spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus vineri că funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean acumulează prea multă putere politică şi administrativă și că propune separarea funcţiei politice de cea administrativă în ceea ce priveşte preşedinţii de CJ.

Întrebat dacă deţinerea simultană a funcţiei de premier şi de preşedinte de partid, cum este cazul actual al lui Victor Ponta, nu înseamnă tot acumularea de prea multă putere, Liviu Dragnea a răspuns negativ.

„Nu, în opinia mea, primul-ministru care e şef de partid dă mai multă greutate Guvernului şi mai multă stabilitate Guvernului”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri