Victor Ponta: Suntem de acord să susținem un pact național privind finanțarea Apărării

Data publicării:
tancuri romanesti armata romana exercitii militare - Foto Capt. Daniel Nistor Romanian Land Forces 1

Mâine va avea loc prima consultare a noului președinte cu partidele. Suntem de acord să susținem un pact național privind finanțarea Apărării pe viitor. În fiecare an de când suntem la guvernare am alocat mai mulți bani pentru domeniul Apărării”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Primele consultări ale preşedintelui cu partidele politice vor avea loc, mâine, la Palatul Cotroceni. Şeful statului caută soluţii pentru ca bugetul Apărării să ajungă la 2% din PIB. Acum este de 1,71%.

Pentru ca bugetul Apărării să poată fi majorat chiar din acest an, Guvernul trebuie să primească o derogare din partea Comisiei Europene în privinţa deficitului.

Discuţiile de la Cotroceni au loc înaintea primei vizite pe care preşedintele o va face la Bruxelles, pe 15 şi 16 ianuarie, unde va sta de vorbă cu oficialii Uniunii Europene.

Întâlnirea de mâine va începe la ora 10. Fiecare partid va avea alocate 30 de minute. Primii chemaţi sunt cei de la PSD, urmaţi de PNL, UNPR, PC, UDMR, minorităţi şi PPDD. Consultările se vor încheia la ora 15. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri