Victor Ponta va asigura interimatul la Ministerul de Finanțe până săptămâna viitoare

Data publicării:
victor ponta - gov 1

 

ACTUALIZARE 21.00. Preşedintele Klaus Iohannis, a semnat în această seară decretul prin care se ia act de demisia lui Dariu Vâlcov de la Ministerul Finanțelor Publice, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat și decretul prin care Victor Ponta este desemnat ministru interimar al Finanţelor.

Anunțul vine în urma întâlnirii dintre președinte și premier care a avut loc în această seară la Palatul Cotroceni.


Voi asuma până miercuri, 25 Martie, interimatul la MFP! După adoptarea Codurilor Fiscale voi înainta Președintelui propunerea pentru noul ministru”, a scris Victor Ponta pe contul său de Twitter.

Proiectul Codului Fiscal va fi rediscutat în Guvern luni, urmând să fie aprobat miercuri, împreună cu cel al Codului de Procedură Fiscală, şi transmis Parlamentului, săptămâna viitoare, spre dezbatere.

Victor Ponta s-a întâlnit în această seară cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre numirea unui nou ministru de Finanţe.

Citiți și Predoiu: Ponta tot ratează decolarea și ne propune să sărim de pe guvern cu Codul Fiscal în braţe

De altfel, sursele Digi24 spuneau în această dimineață că Victor Ponta va asigura șefia Ministerului Finanțelor Publice până la găsirea unui înlocuitor pentru Darius Vâlcov, care și-a dat demisia în urma dosarului de corupție în care este implicat. Cererea pentru încuviințarea arestării lui Darius Vâlcov a ajuns deja la Senat.

Citiți și Victor Ponta despre votul PSD referitor la cererea Parchetului de arestare în cazul Vâlcov: În Senat vor vota senatorii

Premierul ar fi fost refuzat de secretarul de stat Dan Manolescu pentru această funcție. Victor Ponta a declarat că nu va face public numele noului ministru decât după ce se va consulta cu președintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta a mai fost interimar la Finanțe în 2014, după demisia lui Daniel Chițoiu.

Premierul și-a asumat în mai multe rânduri conducerea interimară a diverselor ministere când posturile de conducere ale acestor instituții au devenit vacante, de cele mai multe ori în urma demisiei titularilor. Astfel, Victor Ponta a fost, temporar, la conducerea Finanțelor, Justiției, Transporturilor, Culturii și Sănătății.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri