VIDEO. Gafele politicienilor în 2015

Data publicării:
rus

Una dintre cele mai controversate declaraţii a fost făcută de fostul ministru al transporturilor Ioan Rus, la Digi24.

Ioan Rus, fost ministru al Transporturilor: „România are trei milioane de oameni din forța activă în occident, dintre care un milion fierari-betoniști, zidari, lucrează prin Europa. Au poate 1.500 euro salariu, de banii astia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”.

Ulterior, Ioan Rus şi-a cerut scuze public pentru afirmaţia sa, iar mai apoi şi-a dat demisia din Guvern.

O altă declaraţie contestată a venit de la un oficial din Ministerul Educaţiei. Vasile Şalaru, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei: „Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a – a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, stiind să fie o gazdă bună, dovedind cultura prin ceea ce citește, prin limbile străine pe care le vorbește. Mai în glumă, mai în serios, eu cred ca spatele drept și pieptul bombat și privirea înainte contează mai mult și optimismul pe care îl exprimă un tânăr îl ajută, după aceea, să privească altfel viața”.

Afirmaţia secretarului de stat a fost preluată şi de presa locală din Deva. În articolul respectiv se precizează că Vasile Şalaru ar fi spus că fetele ar trebui sa se ghideze după principiul: „pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii”. Fostul secretar de stat i-a acuzat pe jurnalişti că i-au modificat declaraţia, dar, în cele din urmă, şi-a dat demisia.

Cunoscută printre parlamentari ca având păreri despre orice subiect, senatoarea ALDE Cristiana Anghel a mers în mijlocul ciobanilor, în timpul protestului acestora pentru a-şi oferi ajutorul. Limbajul folosit nu a fost unul tocmai academic. „Ești prost!”, i-a spus Cristiana Anghel unui protestatar.

Pensiile speciale au reprezentat o miză uriaşă pentru senatori şi deputaţi. Aşa se explică entuzisumul unora dintre aleşi în timpul dezbaterilor.

Anghel Stanciu, deputat PSD: „Este momentul, stimaţi tovarăşi... să vă luaţi Parlamentul înapoi, pentru un Parlament curat, puternic, prefecţionist. Vă mulţumesc pentru votul dumneavoastră”. Până la urmă parlamentarii au urmat sfatului lui Anghel Stanciu şi şi-au votat pensiile speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri