VIDEO. Momentul îmbrâncelii de la Primărie. Cine lovește pe cine

Data actualizării: Data publicării:
consilier lovit

A fost o ședință cu scandal, ieri, la Consiliul General al Municipiului București, când mai multe persoane au încercat să participe la dezbateri, însă au fost oprite de polițiștii locali. De aici s-au iscat îmbrânceli, iar mai multe persoane ar fi fost rănite.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Scandalul a izbucnit după ce mai multor bucureşteni care au venit să participe la şedinţă le-a fost interzis accesul în sală, pe motiv că nu mai există locuri. Cei aproximativ 20 de oameni veniţi să participe la şedinţa CGMB au fost ţinuţi la uşă peste o oră şi jumătate, timp în care au existat îmbrânceli cu poliţiştii locali şi cu angajaţi ai primăriei, notează News.ro.

Primarul general Gabriela Firea a părăsit sala de şedinţe, ea având imediat o intervenţie telefonică la Antena 3, în care a spus că, în urma incidentelor, trei poliţişti locali au fost răniţi, drept pentru care vor fi făcute plângeri penale. De altfel, la sediul Primăriei au sosit un echipaj SMURD, precum şi un echipaj de Poliţie.

În replică, Nicuşor Dan a afirmat că tocmai consilierii din USR au fost agresați. Fostul președinte al USR a mai spus că este mândru de ei şi că-i susţine în lupta lor pentru ca şedinţele Consiliului General să fie deschise publicului.

O înregistrare publicată de câteva ore arată că unul dintre consilierii USR este lovit cu pumnul în față chiar de unul dintre polițiști, apoi o femeie lovește pe doi dintre polițiști cu o umbrelă peste mâini.

„Cetăţenii care doreau să participe la şedinţa CGMB şi consilierii generali ai USR au fost agresaţi la primăria Capitalei de poliţia locală, transformată în gardă de corp a Gabrielei Firea. Sunt revoltat şi îngrijorat. Este pentru a doua oară când consilierii USR sunt agresaţi”, a comentat Nicuşor Dan incidentele de la şedinţa Consiliului General.

Nicuşor Dan a afirmat că-i sprijină pe consilierii locali ai USR în lupta lor de a determina Primăria Capitalei să devină o instituţie mai transparentă.

„Nu se poate să lăsăm Bucureştiul să fie condus de un primar care vrea să ţină, prin violenţă, departe de ochii oamenilor modul în care se cheltuiesc banii lor. Sunt mândru de consilierii USR şi sunt alături de ei în această luptă!”, a încheiat Dan.

Ieri, Gabriela Firea a declarat că ia în calcul să solicite protecţie din partea SPP ca urmare a scandalului de la şedinţa Consiliului General. Primarul general a afirmat că USR şi cele trei ONG-uri care au intrat în conflict cu poliţia locală sunt „entităţi fasciste sau cu apucături fasciste”.

USR: Nu complotăm noaptea ca PSD pentru a scoate oamenii în stradă

Într-un comunicat de presă, Uniunea Salvați România o acuză pe Gabriela Firea că a interzis accesul cetățenilor în primărie și i-a intimidat cu poliția. 

O informăm că USR nu complotează noaptea ca PSD pentru a scoate oamenii în stradă. „Așa-zișii cetățeni” îi plătesc doamnei Gabriela Firea salariul și contribuie la bugetul de 1 miliard de euro pe care-l prăduiește cu colegii din PSD”, se precizează în comunicat.

„Gabriela Firea a folosit și acest prilej ca să se victimizeze, că nu poate să lucreze pentru că USR i se opune, dar nu propune niciun proiect. Îi amintim că pentru a ne exercita mandatul obținut democratic, prin vot, în iunie 2016, am fost nevoiți să o dăm în judecată tocmai pentru că se folosește de majoritatea PSD-ALDE ca să ia decizii ilegale, pentru că refuză să ne pună pe ordinea de zi proiectele propuse și pentru că a refuzat timp de câteva luni să ne valideze colegii”, mai arată USR.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri