VIDEO. Noii miniștri, țința ironiilor în comisii

Data publicării:
daea

Toţi ochii au fost aţintiţi ieri pe miniştrii noul cabinet. Pe holurile Parlamentului s-a glumit pe seama noul şef de la IMM-uri, un ministru monden. Nu au lipsit de la audieri nici replicile colorate sau acide şi nici pancartele în semn de protest.

Unul dintre personajele nonconformiste din Cabinetul Tudose este Ilan Laufer, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri. A lăsat în spate o carieră mondenă şi un pictorial la bustul gol.

Ilan Laufer: În primul şi în primul rând, vreau să vă spun aşa: inclusiv congresmanii din SUA au pozat. Am primit o ofertă și mi s-a părut ceva chiar foarte mișto. Sunt foarte ambițios, ştiu ce am de făcut”.

Tânărul om de afaceri a trecut fluierând de audierile din comisie, la fel ca restul colegilor. Presa ce le-a mai pus beţe în roate.

Mircea Titus-Dobre, ministrul Turismului: Eu am crescut 38 de ani în turism, ca să ştiţi foarte bine! 38 de ani în turism am crescut, da?

Reporter: Ce înseamnă asta, dacă aţi crescut pe litoral înseamnă că aţi crescut în turism?

Mircea Titus-Dobre: Nu, doamnă. Mama mea ca să ştiţi, ca să fie public, este directoare de hotel chiar la vârsta de 70 de ani şi a început la 24 de ani, tatăl meu a fost...

Reporter: Mulţi înainte, să vă trăiască! Dar nu are nicio legătură cu experienţa dumneavoastră.

În comisia de sănătate, ministrul Florian Bodog a fost întâmpinat cu mesaje de protest care îi cereau socoteală pentru gestionarea epidemiei de rujeolă. Audierea s-a încheiat însă cu aplauze din parte puterii.

De la audieri nu au lipsit declaraţiile care au destins atmosfera.

Petre Daea, ministrul Agriculturii: Nu intru în categoria celor care critică oaia seara şi dimineaţa mănâncă brânză.

Teodor Melescanu, ministrul de Externe: Mă califica faptul că sunt calificat în acest domeniu.

Opoziţia a profitat de audieri pentru a pune întrebări incomode.

Mihai Goțiu, senator USR: Ce veţi face în cazul în care CNADTCU va da verdict de plagiat pe titlul de doctorat al domnului Mihai Tudose? Veţi semna sau nu retragerea titlului de doctor?

Liviu Pop, ministrul propus pentru Educaţie: Domnule senator, vă asigur, că tot ceea ce am făcut va fi în spriritul legii.

Mihai Goțiu: Da sau nu e suficient

Liviu Pop: Evident ca asta voi face. Asta am făcut și în 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri