Viorel Cataramă: Ar fi un candidat PNL-PDL capabil să-l bată pe Victor Ponta

Data publicării:
vot - stampila - mfax

Fostul liberal consideră că ar fi bine ca PDL și PNL să fuzioneze și să alcătuiască un mare partid de dreapta.

Dacă m-ați întreba pe mine, ar fi un candidat comun al celor două partide cu mult mai multe șanse de a-l bate pe Victor Ponta. Acest candidat este, în opinia mea, Teodor Meleșcanu, care este echidistant față de ambele partide și are și capacitatea și toate cunoștințele necesare și toate calitățile necesare să-l bată pe Victor Ponta”, a declarat Viorel Cataramă în emisiunea „Jurnalul de Seară”. „Din păcate, e doar o ipoteză, discutăm mai mult teoretic, pentru că e greu de crezut că cele două partide vor renunța la orgolii și vor alege cu adevărat un candidat care să poată să-l bată pe Victor Ponta”, a adăugat fostul liberal.

El a făcut o scurtă analiză pentru unii dintre prezidențiabilii vehiculați:

Klaus Iohannis nu a demonstrat până în prezent nicio calitate cu adevărat remarcabilă prin care să se califice ca fiind viitorul președinte al României, spune Cataramă.

Cătălin Predoiu este un intelectual care trebuie apreciat în mod deosebit, dar n-a reușit să se impună în opinia publică.

Victor Ponta are probabil cea mai grea misiune, pentru că este candidatul care candidează împotriva voinței. „Este prea tânăr pentru a candida în acest moment la funcția de președinte al României, dar întrucât USL-ul nu mai există, întrucât este șeful celui mai mare partid din România, el este împins de la spate să candideze. (...) Dacă pierde, cariera politică a dlui Ponta se va încheia în anul 2014. (...) Dacă câștigă, va fi îngrozitor pentru țară, pentru că vom avea parte din nou de partidul-stat, de un partid care va încerca să acapareze toate funcțiile, care cu siguranță va pune în aplicare decizia de acum câțiva ani de a subordona justiția și de a bloca reforma în justiție. De-aia e important nu atât să iasă candidatul dreptei, cât să nu câștige Victor Ponta, ca să nu avem din nou o caracatiță roșie cu tentacule întinse deasupra întregii Românii”, a avertizat Viorel Cataramă.

Pe Traian Băsescu îl consideră cel mai performant om politic al ultimilor 25 de ani – a câștigat toate alegerile la care a participat și a avut câteva inițiative salutare: desconspirarea Securității, condamnarea comunismului, așa cum a fost ea făcută. În schimb, consideră Cataramă, Traian Băsescu a făcut o greșeală uriașă, cu repercusiuni asupra dreptei din România, atunci când s-a băgat în locul lui Emil Boc sau cu Emil Boc să reducă cu 20 de procente salariile și pensiile și să creeze acea stare de spirit din România care a făcut ca PDL să se prăbușească de la 35 la 10 la sută în sondaje, iar Traian Băsescu la un minim de neconceput. „Deci dreapta a fost distrusă și de PNL în 2000 cu Convenția Democrată, în 2005 cu Alianța D.A. , acum încearcă dl Tăriceanu să împiedice consolidarea dreptei. (...) Principalul artizan al distrugerii dreptei este Traian Băsescu. (...) În acest moment, el nu poate contribui la consolidarea dreptei”, a declarat Viorel Cataramă.

„Regimul Băsescu înseamnă și lucruri bune, și lucruri rele, dar pentru mine înseamnă forțarea Constituției dincolo de litera și spiritul ei, care a generat un scandal public continuu”, a mai spus omul de afaceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri